ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η McLaren ερευνά το μυστήριο της αστοχίας γύρω από το μονοθέσιο του Norris

Η ομάδα της McLaren εξακολουθεί να ερευνά τα αίτια του “μυστηρίου” της αστοχίας της πίσω δεξιά ανάρτηση που σταμάτησε νωρίς τον Lando Norris στο Grand Prix του Καναδά. 

Ο Norris βρισκόταν στην ένατη θέση, έχοντας μόλις περάσει τον Max Verstappen, όταν υπέστη την αστοχία στα φρένα της τελευταίας στροφής στον όγδοο γύρο.

Νωρίτερα σε εκείνον τον γύρο είχε βγει εκτός πίστας στο σικέιν που πιθανόν να ήταν το πρώτο σημάδι του προβλήματος.

“Ακόμα το ερευνούμε” είπε ο επικεφαλής της McLaren Andrea’s Seidl.

“Είχαμε μία υπερθέρμανση πίσω με μία μηχανική αιτία, αλλά ακόμα πρέπει να βρούμε τον λόγο, δεν ξέρουμε ακόμα.”

“Απλά είδαμε την θερμοκρασία ξαφνικά να ανεβαίνει, τα φρένα πήγαιναν πάρα πολύ καλά και είδαμε ότι βγήκε εκτός, που είναι εκεί που άρχισε να συμβαίνει.”

Ο Norris είπε ότι δεν είχε κάποια προειδοποίηση.

“Όλα ήταν εντάξει” είπε.

“Είπαν ότι τα φρένα άρχισαν να ζεσταίνονται λίγο, αλλά εκτός από αυτό τίποτα το προφανές. Δεν μου είπαν ότι έπρεπε να σταματήσω και δεν μπορούσαν να δουν τι συνέβαινε. Απλά έγινε και αυτό ήταν. “

“Νόμιζα ότι είχα κλατάρισμα ή κάτι τέτοιο. Έφτασα κοντά στον τοίχο αλλά δεν χτύπησα κανένα kerb λάθος, δεν χτύπησα τον τοίχο. Είναι ένα μυστήριο μέχρι στιγμής. “

Norris

Σχετικά με την προηγούμενη έξοδο του, ο Norris είπε:”Αυτό ήταν απλά ένα λάθος, ίσως ήταν η αρχική αιτία και ξεκίνησε να συμβαίνει  αλλά δεν ξέρω. Επρόκειτο να χάσω την στροφή και να έχω μπλοκάρισμα, οπότε αποφάσισα να μην το κάνω,  αλλά μόλις βγήκα πίσω στην ευθεία όλα πήγαν λάθος. “

“Φρέναρα για την τελευταία στροφή και τα φρένα αποφάσισαν να εξασθενήσουν,  τα φρένα δεν δούλευαν σωστά οπότε δεν μπορούσα πραγματικά να πάω αριστερά, έπρεπε να δέσμευση ότι θα πήγαινα γύρω από το κολωνάκι αλλά μόλις το πέρασα έσπασε τελείως. Ήμουν τυχερός που τίποτα χειρότερο δεν συνέβει.”

Ο Norris λέει επίσης ότι απόλαυσε την μάχη με τον Verstappen στα πρώτα στάδια του αγώνα.

“Κατάφερα να τον κρατήσω για κάποιους γύρους αν και ήταν πολύ πιο γρήγορος.”

“Με πήρε στον πρώτο γύρο, κατάφερα να τον περάσω στον επόμενο. Ο Max είναι προφανώς ένας σκληρός τύπος για να κρατήσεις πίσω, αλλά έκανα ότι μπορούσα. Ήταν πολύ κοντά, είχε πλάκα .”

Mclaren

“Είχα πολλούς αγώνες αυτή την σεζόν, ρόδα με ρόδα  και είχα την κατάλληλη διασκέδαση. Ήταν ωραίο απλά δεν κράτησε πολύ.”

“Απλά πρέπει να συνεχίσουμε. Αλλά όλο το Σαββατοκύριακο μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν καλό. Στα Q1,Q2,Q3 το αυτοκίνητο είχε καλό ρυθμό, ο Carlos (Sainz) ήταν δυνατός.”

“Τίποτα που να έκανε η ομάδα. Προφανώς λάθος μας, κάτι πήγε λάθος αλλά προφανώς δεν είναι κάποια συγκεκριμένα λάθη από εμάς ως ομάδα, δεν ήταν η μέρα μας. Απλά πρέπει να αναλύσουμε, να δούμε τι συνέβη, να προχωρήσουμε και να επιστρέψουμε δυνατοί. “

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!