ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Bottas περιορίστηκε από τα προβλήματα θερμοκρασίας που είχε στον Καναδά

Ο Valtteri Bottas έμεινε δυσαρεστημένος με την τέταρτη θέση που κατέκτησε στο Καναδικό GP.

O Bottas τελείωσε τον αγώνα εκτός βάθρου για πρώτη φορά μέσα στο 2019, καθώς στις κατατακτήριες πήρε την έκτη θέση ενώ στον πρώτο γύρο του αγώνα έπεσε πίσω από τον Nico Hulkenberg. 

Ερωτηθείς πόσο ικανοποιημένος ήταν με την ανάκαμψη του στον αγώνα και την προσπάθεια του να κάνει περιορισμό ζημιών παρόλο που πλέον είναι 29 βαθμούς πίσω από τον teammate του Lewis Hamilton, o Valtteri Bottas είπε:

” Δεν μπορώ να είμαι πολύ ικανοποιημένος με την τέταρτη θέση. Προφανώς ανέβηκα μερικές θέσεις και πήρα τον βαθμό του ταχύτερο γύρου οπότε αυτό είναι θετικό, διαφορετικά…”

“Η αρχή του αγώνα ήταν πιο σκληρή απ’ ότι ήλπιζα. Έχασα μία θέση όταν εγκλωβίστηκα στην στροφή 2.”

”Υπήρχε ένα τρένο αυτοκινήτων με DRS στην αρχή. Ήμασταν αρκετά περιορισμένοι με την υπερθέρμανση του κινητήρα στο πρώτο stint και επίσης τα φρένα υπερθερμάνθηκαν. Έτσι ακολουθούσαμε αρκετά κοντά για να ασκήσουμε πίεση.”

“Περίμενα για την ευκαιρία και τελικά μπήκαν στα pit. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχα χάσει πολύ χρόνο από τα τρία κορυφαία αυτοκίνητα.”

Bottas
Η Mercedes κατάφερε να κάνει μερικές αλλαγές στο πρώτο pitstop του Bottas για ανακουφίσει τις αυξανόμενες θερμοκρασίες με τις οποίες πολεμούσε ενώ έτρεχε πίσω από τα άλλα αυτοκίνητα. 

Ο Bottas δήλωσε ότι ο ρυθμός του όταν απελευθερώθηκε από τις Renault έδειξε ότι η δική του απόδοση δεν ήταν το πρόβλημα στο Μόντρεαλ, αλλά πλήρωσε το τίμημα για το λάθος που έκανε στις κατατακτήριες το Σάββατο. 

“Όταν ήμουν σε καθαρό αέρα ήταν εντάξει,δεν είχα πραγματικά προβλήματα” είπε ο Φιλανδός. 

“Και ήταν το ίδιο και στο δεύτερο stint – ένοιωθα γρήγορος. Αλλά όλα ξεκίνησαν από τις κατατακτήριες.”

Επίσης πρόσθεσε:” Ήταν ένας ή δύο βαθμοί πιο ζεστά από την προηγούμενη μέρα και υπολογίζαμε να είμαστε στην πρώτη σειρά ή έστω στην δεύτερη. Αλλά το να είμαστε στην τρίτη σειρά το έκανε πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε τις θερμοκρασίες. Οπότε ξέραμε ότι θα υπήρχε πρόβλημα.”

Mercedes

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!