Παραιτήθηκε ο Lowe απο την Williams

H Williams επιβεβαίωσε την απόλυση του τεχνικού διευθυντή Paddy lowe μετά από άδεια που είχε πάρει για προσωπικούς λόγους από της αρχές της σεζόν του 2019.

Ο Lowe ήταν σε άδεια για προσωπικούς λόγους από της 5 Μαρτίου.

Η τελευταία του εμφάνιση που ήταν στα δοκιμαστικά στην Βαρκελώνη πριν το ξεκίνημα της σεζόν.

H Williams ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την ομάδα και θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο με άμεση ισχύ.

“Μετά από μια περίοδο προσεκτικής σκέψης κατέληξα στο γεγονός πως δεν θα επιστρέψω στην δουλεία για την Williams,”είπε ο Lowe.

“Εύχομαι σε όλους τους προηγουμένους συνάδελφους μου τα καλύτερα και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που έρχονται. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουν.”

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά τους οπαδούς της Williams που μας υποστηρίζουν τόσο.”

Η αναπληρώτρια διευθυντής της ομάδας Claire Williams πρόσθεσε.

“Κατανοούμε και σεβόμαστε την απόφαση του Paddy και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.”

Williams

Η απουσία του Lowe από την Williams την ακολούθησε σε μια τραγική σεζόν του 2018. Ενώ το μονοθέσιο του 2019 άργησε στα χειμερινά δοκιμαστικά και η απόδοση του είναι χειρότερη από πέρυσι.

Το μονοθέσιο της Williams FW42 χρειάστηκε αλλαγές σχεδιασμού ώστε να μπορέσει να είναι νόμιμο για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία. Αλλά η άδεια του Lowe είχε ήδη αρχίσει.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Mclaren αλλά και της Mercedes ήταν μια μεγάλη κατάταξη για την Williams το 2017 και τα μονοθέσια του 2018/19 έγιναν κάτω από την επιτήρηση του.

Η Williams όμως έπεσε στην τελευταία θέση το 2018 και τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ενώ μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να πετύχει κάποιο βαθμό με τους οδηγούς της George Russel και Robert Kubica να βρίσκονται κάποια δευτερόλεπτα πίσω από τον ρυθμό στα δοκιμαστικά.

Μετά από όλα αυτά η Claire αποφάσισε πως θα ήταν καλό να προσλάβουν τον Patrick Head έναν από τους καλύτερους σε θέμα τεχνικών άλλα και επικεφαλής.

Δήλωσε η ίδια επίσης:

“Ο Patrick έρχεται μία με δυο μέρες την εβδομάδα.”

“Όταν δεν μπορεί να το κάνει,επικοινωνεί και συμμετέχει στο τεχνικό συμβούλιο με ενδοεπικοινωνία”

“Πραγματικά μας καθοδηγεί,και βοηθάει τους πάντες στην ομάδα,γιαυτό είναι πολύ ωραίο να τον έχεις πίσω στην ομάδα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS