Stella: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις ομάδες που κυνηγάνε την Red Bull”

Το αφεντικό της McLaren, Andrea Stella, λέει ότι οι αντίπαλες ομάδες της Formula 1 δεν θα πρέπει να έχουν «δικαιολογίες» προσπαθώντας να κλείσουν τη διαφορά από την κυρίαρχη Red Bull

Ο Stella λέει ότι η ομάδα του Milton Keyns έχει κάνει “τα πάντα καλύτερα από υπόλοιπες ομάδες” και ότι τώρα το θέμα είναι να προσπαθήσουν να φτάσουν την πρόοδο στην ταχύτητα που έχουν οι άλλοι.

Η McLaren έκανε ένα βήμα προς αυτόν τον στόχο αυτή την εβδομάδα, ανακοινώνοντας μια αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του πρώην τεχνικού διευθυντή, James Key.

Ο Stella λέει ότι οι άλλες ομάδες πρέπει απλώς να κοιτάξουν το RB19 για να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να βρουν περισσότερη ταχύτητα.

«Είχαμε πραγματικά εκπληκτικές σεζόν τα προηγούμενα χρόνια, όσον αφορά το πόσο κοντά ήταν ο ανταγωνισμός», είπε όταν ρωτήθηκε για την τρέχουσα κατάσταση της Red Bull.

Stella

«Μπορεί ακόμη και να πρέπει να αποδεχτούμε ότι υπάρχει μια σεζόν στην οποία μια ομάδα είναι κυρίαρχη

«Έτσι, για μένα, θα συνεχίζω να λέω ότι είναι είναι ευκαιρία για τις άλλες ομάδες που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να βελτιωθούν. Τελικά είναι ένα άθλημα που, αν είσαι ο πιο γρήγορος, θα κερδίσεις αγώνες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εύκολη λύση».

Ο Stella πρότεινε ότι ακόμη και η ποινή ανώτατου κόστους της Red Bull – η οποία της δίνει ακόμη λιγότερο χρόνο αεροδυναμικής σήραγγας και χρήσης CFD σε σχέση με τους αντιπάλους από ό,τι θα είχε ως πρωταθλήτρια ομάδα – δεν θα είναι απαραίτητα μειονέκτημα, όπως αποδείχθηκε.

«Το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλο και δεν νομίζω να επηρεαστούν πάρα πολύ, ειδικά με το χάσμα που υπάρχει από πίσω τους, παρόλο δεν μπορούν να αναπτυχθούν τόσο πολύ όσο οι ομάδες πίσω τους», είπε.

«Αυτή είναι η προσδοκία μου, αλλά θα περίμενα ότι οι άλλες ομάδες θα πρέπει να εμπνέονται όχι μόνο από ηθική άποψη, αλλά και τεχνική»

«Η σεζόν είναι μεγάλη και υπάρχει χρόνος να μετατρέψουμε αυτές τις πληροφορίες που λαμβάνουμε σε εξελίξεις, επομένως θα περίμενα προς το τέλος της σεζόν ότι θα πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο τη Red Bull».

Ο Stella παραδέχτηκε ότι το άλμα στη φόρμα της Aston Martin τον χειμώνα απέδειξε ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος.

«Αυτό πράγματι δείχνει ότι μπορείς να κάνεις αυτού του είδους τα άλματα», είπε

«Νομίζω ότι η Aston φαίνεται να έχει εντοπίσει τις σωστές ιδέες στο μονοθέσιο και φαίνεται να έχει ακολουθήσει ορθά αυτές τις ιδέες. Και πάλι, δείχνει ότι αυτό είναι δυνατό να συμβεί

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το μονοθέσιο. Όπως βλέπουμε στην ανάπτυξη, στο παρασκήνιο, υπάρχει θετική εξέλιξη. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτήν την κατεύθυνση και να το αξιοποιήσουμε σύντομα».

Ερωτηθείς να κατατάξει τη McLaren στην κατάταξη του 2023, είπε: «Είναι τόσο κοντά η κατάσταση από την πέμπτη μέχρι την τελευταία θέση, που οι διαφορές είναι μικρές. Δεν θα έβαζα λοιπόν έναν αριθμό για το πού νομίζουμε ότι βρισκόμαστε

Stella

«Πιστεύω ότι η Red Bull, η Ferrari , η Aston και η Mercedes είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά από εμάς. Πιθανώς και Alpine. Και νομίζω ότι οι υπόλοιποι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους για να τους ξεχωρίσω.

«Λοιπόν, ναι, δεν θα έβαζα έναν αριθμό για το πού βρισκόμαστε, αλλά νομίζω ότι είμαστε κάπου στη μέση εκεί».

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTikTokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr

F1RACINGNEWS