Ο Ricciardo έπρεπε να πάρει ποινή και όχι ο Vettel σύμφωνα με τον Villeneuve

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Jacques Villeneuve λέει ότι ο Daniel Ricciardo και όχι ο Sebastian Vettel έπρεπε να πάρει την ποινή στο Grand Prix του Καναδά.

Ο Vettel δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή οι κριτές θεώρησαν ότι μπήκε στην πίστα με επικίνδυνο τρόπο και έσπρωξε τον Hamilton εκτός πίστα.

Όμως ο Villeneuve πιστεύει ότι η παραβίαση του Vettel δεν ήταν μία σκόπιμη κίνηση και δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί εν αντιθέσει με τον Daniel Ricciardo.

Όπου σύμφωνα με τον Καναδό οι αγωνοδίκες θα έπρεπε να τον τιμωρήσουν για τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε στον Valtteri Bottas νωρίτερα στον αγώνα.

“Δεν εξεπλάγην με την ποινή του Vettel, επειδή είναι συχνά το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει” δήλωσε ο Villeneuve.

“Ο Ricciardo άξιζε μία ποινή για τον τρόπο που οδηγούσε στην ευθεία και δεν πήρε. Γίνεται συχνά αυτό. “

“Είναι κακό για την Formula 1 ούτως ή άλλως. Κατέστρεψε τον αγώνα επειδή ήταν μία κακή απόφαση και όχι επειδή ‘ θα έπρεπε να ήταν διαφορετικός νικητής ‘. Αν ο Vettel είχε κάνει κάτι κακό ή βρώμικο, όπως έκανε ο Ricciardo στην ευθεία, τότε θα άξιζε μία ποινή και αυτό θα ήταν εντάξει, αν και θα ήταν άλλη μια νίκη για τον Lewis. “

O ίδιος ο Bottas περιέγραψε την άμυνα του Ricciardo ως “μερικές φορές στο όριο ” αλλά και ” καλή μάχη “.

Vettel
Ο Villeneuve υποστήριξε ότι ο Hamilton κατόρθωσε να επιβάλει ποινή στον Vettel αλλά δεν αισθάνθηκε ότι το περιστατικό δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια ετυμηγορία.

“Αυτό δεν είναι αγώνας ” υποστήριξε. “Έπρεπε να υπάρχει διαφορά μεταξύ σκοπιμότητας και όταν βγαίνεις εκτός σε μία στροφή και ξαναμπαίνει μέσα με το πλάι.”

“Και κυρίως επειδή ο οδηγός πίσω ξέρει τι συμβαίνει, ο Lewis ήξερε που πήγαινε ο Vettel. Θα μπορούσε να επιστρέψει πιο επιθετικά αλλά δεν το έκανε.”

” Δεν είναι το θέμα να τους αφήσουμε να αγωνιστούν, επειδή ‘Τους αφήνω να αγωνιστούν’ σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα κάνουν μερικά βρώμικα και ανόητα πράγματα.”

“Δεν πρέπει ποτέ να κάνεις κάτι σκόπιμα που να αναγκάσει έναν άλλον οδηγό να κάνει πίσω ή να το  θέσει σε κίνδυνο.”

“Αλλά πέρνα μέσα από ένα σικέιν, επιστρέφεις πίσω με το γκάζι όσο πιο δυνατά μπορείς, ακόμα και αν το διακινδυνεύει με  άλλους οδηγούς.”

“Επειδή οι τύποι πίσω ξέρουν ‘αυτός ο τύπος είναι στο γρασίδι, πιθανότατα θα βγει πλαγιολισθαίνοντας,  οι πιθανότητες είναι ότι θα με χτυπήσει… Οκ θα πάω από την εσωτερική.’ Το ξέρεις “

“Ο Lewis έκανε το σωστό πράγμα, κατάφερε μα επιβάλει ποινή στον Vettel. Είναι πολύ καλός σε αυτό.”

Jacques Villeneuve

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS