Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Horner – “H αποχώρηση της Honda θα είναι απώλεια για την F1”

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, υποστήριξε ότι η αποχώρηση της Honda στο τέλος του 2021 θα είναι απώλεια για την Formula 1.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Honda ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την F1 στο τέλος του 2021. Ωστόσο, οι Ιάπωνες δούλεψαν σκληρά, προκειμένου να δώσουν στις Red Bull και Alpha Tauri έναν κινητήρα, ο οποίος θα είναι ικανός να κοντράρει στα ίσια αυτόν της Mercedes.

H Red Bull κι η Alpha Tauri θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους κινητήρες της Honda και μετά το 2021, μετά την δημιουργία της Red Bull Powertrains. Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, θεωρεί ότι η αποχώρηση της Honda θα στοιχίσει στην Formula 1.

“Θα είναι πολύ στενάχωρο να τους δούμε να φεύγουν στο τέλος αυτού του έτους. Ήταν εξαιρετικοί συνεργάτες για εμάς κι ήταν πολύ υποστηρικτικοί στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε την Red Bull Powertrains.”

“Προφανώς, χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία τους, για να προοδεύσουμε, αλλά είχαμε μία εξαιρετική σχέση και θα στεναχωρηθούμε που θα τους δούμε να αποχωρούν από την F1. Νομίζω ότι αυτό θα είναι μία απώλεια για την F1 στο τέλος του χρόνου.”

Max Verstappen, Red Bull Honda, Styrian Grand Prix 2021
O Horner συνεχάρη και την πάροχο λιπαντικών της Red Bull, Exxon Mobil, για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει.

Η Honda παρουσίασε νέες μονάδες ισχύος στο Γαλλικό Grand Prix, οι οποίες είχαν βελτιωμένη αξιοπιστία, με αποτέλεσμα η Red Bull να μπορεί να χρησιμοποιεί πιο επιθετικές χαρτογραφήσεις κινητήρα. Μάλιστα, τα νέα λιπαντικά που έφερε η Exxon Mobil βοήθησαν στην αυξημένη ισχύ του Ιαπωνικού κινητήρα.

“Είχαμε νέα λιπαντικά από την Exxon Mobil. Άρα, νομίζω ότι αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια για όσα παρατήρησε ο Lewis (Hamilton) σχετικά με τον κινητήρα. Οι κινητήρες είναι ομολογκαρισμένοι κι έτσι το spec παραμένει ίδιο.”

Μιλώντας για την μειωμένη ισχύ του κινητήριου συνόλου της Mercedes την φετινή σεζόν, ο Horner ανέφερε: “Είναι ασυνήθιστο για την Mercedes να αλλάζει την κινητήρια μονάδα της τόσο νωρίς μέσα στην σεζόν, όπως έκανε φέτος. Ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερη φθορά φέτος σε σχέση με τα άλλα χρόνια, αλλά εμείς πρέπει να εστιάσουμε στην δουλειά μας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.