Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Σενάρια αποχώρησης του Adrian Newey από την Red Bull

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey, που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές της Formula 1, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Η αποχώρηση του Newey θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την Red Bull καθώς έχει ηγηθεί του τμήματος του σχεδιασμού που δημιούργησε μερικά από τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της Formula 1.

Μεταξύ του 2010 και 2013 η Red Bull πανηγύρισε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Επίσης η Red Bull ήταν και η ομάδα που τερμάτισε την κυριαρχία της Mercedes στην υβριδική εποχή της Formula 1 όταν ο Max Verstappen κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021.

Ο Newey εντάχθηκε στην Red Bull το 2006 όταν ο Christian Horner κατάφερε να τον πάρει από την McLaren.

Μάλιστα πείστηκε από τον David Coulthard με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην McLaren.

Το μέλλον του Newey στην Red Bull βρίσκεται στο επίκεντρο των εικασιών από τότε που ο Horner κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι φήμες τον θέλουν ήδη στην Ferrari μαζί με τους Lewis Hamilton και Charles Leclerc.

Mercedes και Aston Martin θα ήταν σίγουρα δύο ομάδες οι οποίες θα ήθελαν να προσελκύσουν τον Newey καθώς και οι δύο στοχεύουν στο πρωτάθλημα ενώ έχουν και την οικονομική άνεση.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).