Η Haas δεν θα προσπαθήσει κάτι άλλο πέρα από μάχες με την Williams

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, υποστήριξε ότι η Αμερικάνικη ομάδα δεν θα προσπαθήσει να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να παλέψει με την ομάδα της Williams.

H Haas αποκάλυψε πριν από τον πρώτο αγώνα στο Bahrain ότι δεν θα εξελίξει στην διάρκεια της χρονιάς την νέα VF-21, με στόχο να διατεθούν όλα τα χρήματα για το 2022. Ωστόσο, η αμερικάνικη ομάδα θα φέρει κάποιες αναβαθμίσεις στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, στην Imola, καθώς αυτές δεν ήταν έτοιμες για τις δοκιμές ή για το εναρκτήριο Grand Prix.

H Haas βρισκόταν στον πάτο των γυρολογίων στην μεγαλύτερη διάρκεια του Bahrain Grand Prix, με τους οδηγούς της να βρίσκονται στην τελευταία σειρά του grid. Στον αγώνα, ο Mazepin είχε μόλις στην δεύτερη στροφή ατύχημα, ενώ ο Schumacher τερμάτισε τελευταίος.

Ο Steiner παραμένει ρεαλιστής σχετικά με τις προοπτικές της φετινής σεζόν και παραδέχεται ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βοηθήσουν τους οδηγούς ενόψει του καλύτερου 2022.

“Θα έλεγα ότι αν μπορούσαμε να παλέψουμε την Williams, θα ήταν αρκετό. Το ξέρετε κι είμαι πολύ ρεαλιστής σχετικά με αυτό. Και δεν θα προσπαθήσουμε για τίποτα άλλο πέρα από αυτό,” δήλωσε ο Steiner.

“Νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορούμε να έχουμε από το μονοθέσιο είναι η προετοιμασία των οδηγών κι αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Έτσι, θα είναι έτοιμοι, όταν θα έχουμε ένα καλύτερο μονοθέσιο και αυτό είναι το πλάνο μας για την φετινή σεζόν.”

Το πρώτο τριήμερο του Mazepin στην F1 σημαδεύτηκε από πολλά τετακέ προτού εγκαταλείψει από τον αγώνα. Την ίδια ώρα και ο Schumacher έκανε τετακέ, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Nikita Mazepin, Haas VF-21, Bahrain Grand Prix 2021 Qualifying
O Steiner είναι αισιόδοξος ότι και οι δύο οδηγοί του θα μάθουν από τα λάθη τους και δεν θα τα επαναλάβουν.

“Νομίζω ότι, όταν μάχεσαι, πρέπει να μαθαίνεις από αυτήν την μάχη. Πιστεύω ότι κι οι δύο τους πήγαιναν στο γκάζι πολύ σκληρά και μετά πήγαιναν πάνω στο kerb ή κάτι τέτοιο.”

“Αυτά τα μονοθέσια είναι πολύ δυνατά κι όταν η ροπή κλωτσάει, χάνεις τον έλεγχο και δεν μπορείς να τον ανακτήσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι ζήτημα εμπειρίας. Δεν νομίζω ότι θα κάνουν ξανά το ίδιο λάθος. Θα ξανακάνουν τετακέ, αλλά όχι με τον τρόπο που έκαναν στο Bahrain. Αυτή ήταν μία νέα εμπειρία, σε έναν αγώνα. Προσπαθείς να παλέψεις με άλλα μονοθέσια και μερικές φορές είσαι πολύ αισιόδοξος.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS