Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Schumacher – Το Spa είναι πολύ ιδιαίτερο για εμένα και την οικογένεια μου

Το Spa ήταν η πίστα όπου ο Michael Schumacher έκανε το ντεμπούτο του στην F1 και ο γιος του, Mick Schumacher, λίγες μέρες πριν τρέξει εκεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην F1, μιλά για την ιστορική αυτή πίστα.

Ο Mick Schumacher, είχε οδηγήσει στο Spa την Benetton B194 του πατέρα του σε μια επίδειξη το 2017 και φέτος θα τρέξει για πρώτη φορά εκεί ως οδηγός της F1 θέλοντας, όπως λέει, να αφήσει το στίγμα του στην συγκεκριμένη πίστα.

“Είχα οδηγήσει την Benetton του πατέρα μου στο Spa και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Τώρα, 5 χρόνια μετά, βρίσκομαι ο ίδιος στην F1, 30 χρόνια μετά από το ντεμπούτο του πατέρα μου εκεί.”

“Είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα για εμένα και την οικογένειά μου και είμαι πολύ χαρούμενος που πηγαίνω εκεί. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου στο Spa!”

O Mick Schumacher τονίζει πως το Spa αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο της καριέρας του πατέρα του, αλλά και της δικής του.

“Γενικά το Spa είναι η αγαπημένη μου πίστα σε οποιαδήποτε συνθήκη. Ήμουν εκεί τα προηγούμενα χρόνια και, προφανώς, είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα ως ομάδα.”

“Είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο μεγάλες προκλήσεις, όντας μια τεράστια πίστα, πολύ ιστορική και προφανώς ένα από τα πιο ιδιαίτερα τριήμερα του πρωταθλήματος, οπότε ανυπομονώ να τρέξω εκεί.”

“Επίσης στο Spa πήρα την πρώτη μου νίκη στην Formula 3 το 2018 και την πρώτη μου pole position.”

“Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη πίστα τόσο για εμένα, όσο και για την οικογένειά μου και είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω εκεί.”

“Ως ομάδα, θα δούμε αν καταφέρουμε να βγάλουμε κάποιον άσσο από το μανίκι, ώστε να πετύχουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα,” καταλήγει ο Schumacher.

Η Haas, είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει βαθμολογηθεί ακόμη στο πρωτάθλημα, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς, πως έχει σταματήσει την εξέλιξη του μονοθεσίου της προ πολλού. Θα καταφέρει ο Schumacher, στο 2ο μισό της σεζόν να πετύχει βαθμούς για την ομάδα του;

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Θωμάς Παπαζήσης

Λάτρης της Formula 1 και της οδήγησης γενικότερα. Αγαπώ την αρθρογραφία και είμαι ευγνώμων στη σελίδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γράφω για το αγαπημένο μου σπορ!