Szafnauer – “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τους νέους κανονισμούς”
Ο επικεφαλής της Aston Martin, Otmar Szafnauer, υποστήριξε ότι η Βρετανική ομάδα είναι πολύ ενθουσιασμένη ενόψει της νέας εποχής της Formula 1.
H φετινή χρονιά δεν κυλάει με τον καλύτερο τρόπο για την Aston Martin. Η ομάδα του Otmar Szafnauer είχε θέσει ως στόχο την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, στόχος που είναι ανέφικτος δεδομένου ότι η AMR21 υστερεί σημαντικά σε σχέση με τα μονοθέσια των McLaren και Ferrari που ηγούνται, αυτήν την στιγμή, του midfield.
Ωστόσο, η Βρετανική ομάδα έχει θέσει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει με τους νέους αεροδυναμικούς κανονισμούς που θα εισαχθούν το 2022, με τον Otmar Szafnauer να επισημαίνει ότι ο ενθουσιασμός είναι διάσπαρτος στο εργοστάσιο του Silverstone.
“Η τελευταία φορά που είδα κάτι τέτοιο ήταν όταν εισήχθησαν οι κανονισμοί που έχουμε τώρα, δηλαδή το 2014. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι κι είχαμε τόση πολλή όρεξη για δουλειά. Ο ενθουσιασμός του να κάνουμε κάτι διαφορετικό είναι διάσπαρτος σε όλα τα τμήματα, όχι μόνο σε αυτό της αεροδυναμικής, αλλά και σε αυτά των προσομοιώσεων, του ελέγχου της ποιότητας και της μηχανολογίας.”
“Όλοι μέσα στην ομάδα θέλουν να δουν τι θα παράγουμε και πόσο ανταγωνιστικό θα είναι αυτό που θα παράγουμε κι έτσι είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Αυτό γίνεται επειδή τα μονοθέσια θα φαίνονται διαφορετικά, θα αποδίδουν διαφορετικά, θα πρέπει να έχουν διαφορετικό set-up κι οι οδηγοί θα τα οδηγούν διαφορετικά.”

O Szafnauer θεωρεί ότι η μάχη για την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι ακόμη ανοιχτή, παρά τον αποκλεισμό του Vettel από το Ουγγρικό Grand Prix.
“Είχαμε μία απογοητευτική εκκίνηση στην σεζόν λόγω των μονόπλευρων κανονισμών, οι οποίοι έπληξαν περισσότερο τα μονοθέσια με φιλοσοφία low rake παρά τα μονοθέσια με φιλοσοφία high rake. Άρα, κάναμε ένα βήμα προς τα πίσω. Τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή της χρονιάς.”
“Είχαμε μόλις τρεις μέρες ελεύθερων δοκιμών, κάτι που σήμανε ότι ο Seb (Vettel) δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστεί. Επομένως, αυτή η διαδικασία πήρε λίγο περισσότερο χρόνο απ’ ότι περιμέναμε. Βρήκαμε απόδοση αρκετά γρήγορα και κάναμε μερικούς καλούς αγώνες και πήραμε αρκετούς βαθμούς.”
“Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό για το υπόλοιπο της χρονιάς. Αν καταφέρουμε να βάλουμε και τους δύο οδηγούς μας στην δεκάδα την Κυριακή (στο Βελγικό Grand Prix), νομίζω ότι θα είμαστε σε καλή θέση στο midfield.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.