Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ricciardo: ”Πιστεύω ότι άξιζα τον παγκόσμιο τίτλο του 2014”

Ο Daniel Ricciardo πιστεύει ότι άξιζε τον παγκόσμιο τίτλο του 2014, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως τον άνθρωπο που όλοι ήθελαν να κερδίσουν εκείνη την χρονιά.

Η Mercedes ξεκίνησε την περίοδο της κυριαρχίας της το 2014, κερδίζοντας όλους τους αγώνες εκτός από τρεις, καθώς ο Lewis Hamilton κατέκτησε τον δεύτερο τότε παγκόσμιο τίτλο του.

Ο μόνος οδηγός, εκτός από τον Hamilton ή τον teammate του, Nico Rosberg, που κέρδισε έναν αγώνα ήταν ο Ricciardo, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στη βαθμολογία των οδηγών περίπου 71 βαθμούς μπροστά από τον τότε teammate της Red Bull Sebastian Vettel, ο οποίος είχε κερδίσει τους προηγούμενους τέσσερις τίτλους.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι το ταλέντο του άξιζε έναν παγκόσμιο τίτλο, ο οδηγός της McLaren Ricciardo δήλωσε στο podcast Beyond the Grid: “Λέω ναι, αλλά δεν θέλω να έρθω από μια πικρόχολη άποψη όπου θα λέω “γαμώτο, φώναζα ότι το είχα αυτό, γιατί δεν έχω το μεγάλο τρόπαιο”. Δεν το βλέπω από αυτή την οπτική γωνία.”

“Πηγαίνω πίσω στο 2014 και στο μυαλό μου, η πεποίθησή μου είναι ότι ναι, θα μπορούσα να είχα κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο εκείνη τη χρονιά, αν είχαμε τα μέσα να το κάνουμε. Νομίζω ότι το να κερδίσω τρεις αγώνες, όταν η Mercedes ήταν τόσο γρήγορη, ήταν απίστευτο. Πιστεύω ότι με τον ίδιο εξοπλισμό, θα ήμουν ο άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν να κερδίσουν (the man to beat).”

“Έχουν περάσει χρόνια που αν όλοι είχαν τον ίδιο εξοπλισμό, πιστεύω ότι ήμουν σε ένα επίπεδο που θα μου έδινε έναν παγκόσμιο τίτλο.”

“Αλλά δεν το κοιτάζω αυτό… Θέλω να πω, ακόμα και όταν μιλάω γι’ αυτό, δεν αισθάνομαι τόσο καλά γι’ αυτό, γιατί δεν θέλω να το προσεγγίσω με το “ναι, είμαι καλύτερος από αυτόν που το κέρδισε εκείνη τη χρονιά”, απλά ξέρω ότι ο τρόπος που οδηγούσα και αισθανόμουν τον εαυτό μου εκείνες τις σεζόν, ήταν σαν, yeah!”

Έχοντας κερδίσει φέτος το ιταλικό Grand Prix με τη McLaren, ο Ricciardo έβαλε τέλος σε μια ξηρασία νικών που διαρκούσε από το 2018.

Ανέφερε ότι εξακολουθεί να ασχολείται με το άθλημα, επειδή αισθάνεται ότι ένα πρωτάθλημα είναι εφικτός στόχος και πρόσθεσε: “Υπήρξε μια εποχή που ήμουν λίγο πικρόχολος, όπως “θα έπρεπε να είχα πάρει έναν τίτλο μέχρι τώρα” και αυτό είναι χάλια.”

“Είμαι ακόμα εδώ επειδή πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω έναν τίτλο και θέλω να κερδίσω έναν τίτλο, αλλά είμαι ήρεμος με ό,τι κι αν συμβεί.”

“Όσο μπορώ απλά να βγαίνω έξω και να τα αφήνω όλα στην πίστα, τόσο θα ικανοποιούμαι”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.