Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Porsche ή Audi μπορεί να μπουν στη Formula 1 το 2025

Ο Olivier Blume, CEO του Porsche AG, δήλωσε πως το Volkswagen Group θα μπορούσε να στείλει είτε την Porsche είτε την Audi στην Formula 1 το 2025.

Η νέα γενιά κινητήριων μονάδων Formula 1 ήταν αρχικά προγραμματισμένη να έρθει το 2026, αλλά η ημερομηνία πήγε πίσω έναν χρόνο.

Το κύριο μέλημα θα είναι η μείωση του κόστους των κινητήρων, ίσως κάνοντας πληροφορίες και κομμάτια από τον κινητήρα καύσης ευκολότερα να μοιραστούν μεταξύ των ομάδων, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν στο ηλεκτρικό κομμάτι.

Η FIA θέλει επίσης η νέα γενιά κινητήρων να επικεντρωθεί στην ηλεκτρική τεχνολογία, με αυξημένη ισχύ και πιο δημιουργικούς τρόπους να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ’τις ομάδες.

Το Volkswagen Group έχει ήδη εκφράσει τοπ ενδιαφέρουν του για την Formula 1 με νέους κινητήρες, αλλά αν μπουν στο σπορ, δεν έχει αποφασιστεί το αν θα μπουν ως Porsche ή ως Audi, σύμφωνα με τον Blume.

“Στο DNA της Porsche υπάρχει το motorsport και πάντα θα ενδιαφέρεται για ανταγωνισμό για να μπορεί να μπορεί να μεταφέρει αυτήν την τεχνολογία στα αυτοκίνητα δρόμου,” είπε στη Marca.

“Έχουμε ερωτηθεί από την F1 αν το Volkswagen Group ενδιαφερόμαστε. Δεν έχει παρθεί απόφαση ακόμη απ’το Group αλλά εξετάζεται, αν και δεν είναι γνωστό αν θα μπει η Audi ή η Porsche, όλα θα εξαρτηθούν στους κανόνες του 2025.”

“Οπότε μέχρι τότε αφοσιωνόμαστε στα Touring Cars, το WEC, όπου έχουμε ένα νέο πρωτότυπο για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σε IMSA, Le Mans, Sebring και Daytona και να συνεχίσουμε στην Formula E.”

Formula 1
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 4 κατασκευαστές κινητήρων στη Formula 1, Mercedes, Ferrari, Honda και Renault, αν και η Honda αποσύρεται στα τέλη του 2021, παραδίδοντας τις δραστηριότητές της στη Red Bull, η οποία θα προμηθεύει και την Alpha Tauri.

Ο κινητήρας της Mercedes φάνηκε ο κορυφαίος το 2020, τροφοδοτώντας την ομάδα με 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Παρ’ όλ’ αυτά η Honda πιστεύει πως έχει ξεπεράσει τον κινητήρα της Mercedes με τον νέο της κινητήρα για το 2021.

Η Ferrari, επίσης, πιστεύει πως έχει βελτιώσει κατά πολύ τον κινητήρα της.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.