Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Hill – “O Vettel δεν φαίνεται να έχει κίνητρο κι αυτοπεποίθηση”

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1996, Damon Hill, ελπίζει ότι ο Sebastian Vettel θα καταφέρει να βρει την αυτοπεποίθησή του στην Aston Martin, αλλά διατηρεί αμφιβολίες περί αυτού.

O Vettel αναγνωρίστηκε ως ένας κορυφαίος οδηγός την περίοδο 2010-2013, όταν και κατακτούσε 4 συνεχόμενα Πρωταθλήματα με την ομάδα της Red Bull. To 2015, o Γερμανός αποφάσισε να μεταβεί στην Ferrari, με στόχο να την επαναφέρει στην κορυφή, όπως είχε κάνει το είδωλό του, Michael Schumacher.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τον Γερμανό να έχει αρκετές καλές στιγμές με την Scuderia, καθώς έγινε ο τρίτος πιο πετυχημένος οδηγός στην ιστορία της, αλλά κι αρκετές άσχημες, με την συνεργασία των δύο πλευρών να λήγει άδοξα στο τέλος του 2020.

Πριν αρχίσει η σεζόν του 2020, η Ferrari ανακοίνωσε στον Vettel ότι δεν θα του προσφέρει συμβόλαιο για το 2021. Από εκεί και πέρα, ο Γερμανός έκανε ίσως την χειρότερη χρονιά της καριέρας του, τερματίζοντας 13ος στο Πρωτάθλημα οδηγών (σε αυτό έπαιξε ρόλο κι η αναιμική SF1000) και χάνοντας κατά κράτος από τον ομόσταυλό του, Charles Leclerc.

“Νομίζω ότι ο Vettel αποσταθεροποιήθηκε στην Ferrari. Πιστεύω ότι υπήρχαν πολιτικές επιδράσεις που υπέσκαψαν την αυτοπεποίθησή του και τελικώς επηρέασαν την οδήγησή του,” δήλωσε ο Hill στο Sky Sports F1.

“Έχασε τις ευκαιρίες του, είναι αλήθεια, αλλά υπήρχαν και κορυφαίες εμφανίσεις. Νομίζω ότι ο Sebastian μπορεί να κάνει ακόμη πολλά κι αν υπάρξει ευκαιρία να είναι ανταγωνιστικός για την νίκη ή το βάθρο, θα δώσει το καλύτερο δυνατό.”

Ωστόσο, ο Vettel παρουσιάστηκε ελαφρώς καλύτερος, όταν η Aston Martin αποφάσισε να του προσφέρει συμβόλαιο που θα τον κρατούσε στο grid της Formula 1.

Μαζί με τον Lance Stroll, ο Γερμανός θα επωμιστεί το βάρος, προκειμένου να φέρει την Aston Martin στο μπροστά μέρος του grid. H Aston Martin θέλει να είναι ανταγωνιστική για το Πρωτάθλημα εντός των επόμενων πέντε ετών. Αλλά, για να γίνει αυτό, ο Vettel πρέπει να αποκτήσει κίνητρο κι αυτοπεποίθηση κι ο Hill διατηρεί αμφιβολίες περί αυτού.

“Πιστεύω ότι είχε την ευκαιρία του να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του. Μερικές φορές τον κοιτάω και νομίζω ότι δεν έχει κίνητρο κι αυτοπεποίθηση κι αυτό με ανησυχεί.”

Οι χειμερινές δοκιμές στο Bahrain δεν πήγαν πολύ καλά για τον Γερμανό πολυπρωταθλητή, ο οποίος έκανε τους λιγότερους γύρους από οποιονδήποτε άλλον οδηγό του grid εξαιτίας προβλημάτων αξιοπιστίας της AMR21.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.