FIAFormula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Alfa Romeo C41 εν δράσει

Η Alfa Romeo C41 πραγματοποίησε τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα “Circuit de Catalunya”, δια χειρός Robert Kubica.

Δελτίο τύπου Alfa Romeo:

Βαρκελώνη, 26 Φεβρουαρίου 2021: Η Alfa Romeo ORLEN C41, βγήκε για πρώτη φορά στις 09:32 π.μ. στην πίστα “Circuit de Catalunya“. Σε ένα δροσερό πρωινό κάτω από τον Ισπανικό ήλιο, ο Robert Kubica είχε την τιμή να είναι ο πρώτος οδηγός πίσω από το τιμόνι του νέου αυτοκινήτου σε αυτήν την πρώτη, κρίσιμη δόση της δράσης 2021 στην πίστα. Συμπλήρωσε 29 γύρους συνολικά, κυρίως στην μικρή χάραξη.

Ένας οδηγός γνωστός για το εξαιρετικό τεχνικό feedback και την ευαισθησία του, ο Robert ήταν ο ιδανικός υποψήφιος για να βάλει την C41 στο σημερινό πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη περίοδος είχε οφέλη από τις πρόσθετε γνώσεις του Πολωνού οδηγού στον προσομοιωτή της ομάδας.

Alfa Romeo
Robert Kubica, Alfa Romeo C41, Circuit de Catalunya

Είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή να είσαι ο πρώτος που οδηγεί ένα νέο μονοθέσιο. Ο σημερινός στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι όλα λειτουργούσαν όπως είχε προγραμματιστεί και να διασφαλιστούν ότι όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Η απόδοση δεν ήταν στόχος, αλλά η συγκίνηση της οδήγησης ενός μονοθεσίου σαν αυτό δεν μειώνεται. Το μονοθέσιο ήταν καλό και ανυπομονώ να το οδηγήσω για άλλη μια φορά αργότερα στη σεζόν“, δήλωσε ως δοκιμαστής της Alfa Romeo, Robert Kubica.

Alfa Romeo
Robert Kubica, Alfa Romeo C41, Circuit de Catalunya

Η σημερινή δουλειά είναι ένα κρίσιμο βήμα στις προετοιμασίες μας για τη σεζόν και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η μέρα πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε όλους τους ελέγχους που θέλαμε να κάνουμε και τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στην ανάλυση αυτών των πρώτων δεδομένων και να προετοιμαστούμε για την επόμενη δοκιμή σε δύο εβδομάδες“, είπε ο τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo και CEO της “Sauber Motorsport AG“, Frederic Vasseur.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.