Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

O Seidl προέτρεψε τους οδηγούς του να μην ρισκάρουν στο sprint race

Ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, τόνισε ότι έχει δώσει σαφείς εντολές στους Lando Norris και Daniel Ricciardo να μην πάρουν ρίσκα στο sprint race.

H F1 θα διενεργήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, αγώνα sprint qualifying, η κατάταξη του οποίου θα καθορίσει την σχάρα εκκίνησης του Κυριακάτικου αγώνα. Αυτό θα είναι το πρώτο από τα τρία sprint qualifying που θα διεξαχθούν την φετινή χρονιά, με το δεύτερο να διεξάγεται στην Monza και το τρίτο να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη η πίστα διεξαγωγής του.

Ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, τόνισε ότι έχει δώσει σαφείς εντολές στους οδηγούς της ομάδας, Lando Norris και Daniel Ricciardo, να μην πάρουν ρίσκα στο sprint qualifying δεδομένου ότι ένα πιθανό λάθος θα στοιχίσει πολύ στην θέση εκκίνησης του Κυριακάτικου αγώνα.

“Νομίζω ότι γενικά, τουλάχιστον στους πρώτους γύρους, οι οδηγοί μας δεν πρόκειται να πάρουν κάποιο αχρείαστο ρίσκο. Θέλεις να παραμείνεις στον αγώνα. Θέλεις να εξασφαλίσεις ότι θα εκκινήσεις από καλή θέση στον Κυριακάτικο αγώνα.”

“Είναι ένας μεγάλος αγώνας και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις την Κυριακή. Δεν είμαι σίγουρος αν στην πραγματικότητα άλλαξαν πολλά πράγματα.”

McLaren
Lando Norris, McLaren, Azerbaijan Grand Prix 2021
O Seidl υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία αυτού του format θα είναι η απουσία μίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών και το μερικό κλείσιμο του parc ferme το βράδυ της Παρασκευής.

“Προφανώς, η ομάδα δουλεύει σκληρά, για να είναι έτοιμη αυτήν την εβδομάδα που θα έχουμε το sprint race. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη δυσκολία για όλους μας θα είναι το πως θα λειτουργήσουμε, καθώς θα είναι μεγάλη αλλαγή το να έχουμε τα μονοθέσια σε parc ferme ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής.”

“Μία μεγάλη δυσκολία είναι, επίσης, το ότι έχουμε μόλις μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών διάρκειας 60 λεπτών πριν το μερικό κλείσιμο του parc ferme. Άρα, πιστεύω ότι περισσότερο από ποτέ η έμφαση βρίσκεται στο να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, εξασφαλίζοντας ότι θα έχουμε ένα 60λεπτο χωρίς προβλήματα.”

“Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχεις ό,τι χρειάζεσαι σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, τα φρένα, την φθορά, την θερμοκρασία των φρένων και τις θερμοκρασίες της κινητήριας μονάδας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.