ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 26/6

Σαν σήμερα το 1929

Σαν σήμερα το 1929 γεννήθηκε ο Rodney Nuckey, ο οποίος αγωνίστηκε στο Γερμανικό Grand Prix του 1953, οδηγώντας μία Cooper-Bristol. Στις κατατακτήριες κατετάγη 20ος και στον αγώνα τερμάτισε 11ος.

Σαν σήμερα το 1955

Γεννήθηκε ο Philippe Streiff, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του το 1984 για λογαριασμό της Renault. Στα τέλη του 1985 αντικατέστησε τον Andrea de Cesaris στην Ligier. Παρά το γεγονός ότι στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς τερμάτισε τρίτος, ο Streiff απέκτησε κακή φήμη μετά την προσπάθεια που έκανε να προσπεράσει τον teammate του, Jacques Laffite στον τελευταίο γύρο. Ο Streiff έπεσε πάνω στον Laffite και, παρά το γεγονός ότι και τα δύο μονοθέσια ανέβηκαν στο βάθρο, αυτό το συμβάν του στέρησε την θέση του στην Ligier το 1986.

Έτσι, το 1986 και το 1987 βρέθηκε στην Tyrrell κι έπειτα εντάχθηκε στην AGS. Ωστόσο, η καριέρα του ολοκληρώθηκε άδοξα μετά από ένα δυνατό ατύχημα που είχε σε δοκιμές. Από αυτό το ατύχημα έμεινε παράλυτος.

Το μονοθέσιο του Philippe Streiff μετά το σφοδρό ατύχημα
Σαν σήμερα το 2011

Σαν σήμερα το 2011 διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Grand Prix στην πίστα της Βαλένθια, με νικητή τον Sebastian Vettel. Δεύτερος τερμάτισε ο Fernando Alonso, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Mark Webber, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του, ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας του εκείνη την χρονιά. Σε αυτόν τον αγώνα τερμάτισαν και τα 24 μονοθέσια, με τον Narain Karthikeyan να τερματίζει τελευταίος, σπάζοντας το ρεκόρ για την χαμηλότερη θέση κατάταξης, το οποίο κατείχε ο ίδιος από το Κινεζικό Grand Prix του 2012, όταν είχε τερματίσει 23ος.

European Grand Prix 2011, 1rst Sebastian Vettel, 2nd Fernando Alonso, 3rd Mark Webber

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.