ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 25/9

Σαν σήμερα το 1938

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Neville Lederle, ο οποίος πήρε έναν βαθμό στον μοναδικό αγώνα που συμμετείχε, στο Νοτιοαφρικάνικο Grand Prix του 1962. Αποπειράθηκε να συμμετάσχει και στο ίδιο Grand Prix το 1965, αλλά απέτυχε, κυρίως επειδή οδηγούσε το ίδιο μονοθέσιο που οδηγούσε και το 1962.

Σαν σήμερα το 1942

Γεννήθηκε ο Henri Pescarolo, ο οποίος συμμετείχε σε ορισμένους αγώνες την περίοδο 1968-1976. Η καλύτερή του σεζόν ήρθε το 1970, όταν τερμάτισε τρίτος στο Μονακό και 12ος στην κατάταξη. Η υπόλοιπη καριέρα του δεν ήταν τόσο πετυχημένη, καθώς οδηγούσε μη ανταγωνιστικά μονοθέσια.

Σαν σήμερα το 1982

Διεξήχθη το Caesars Palace Grand Prix, με νικητή τον Michele Alboreto. Ο Alboreto ήταν ο 11ος διαφορετικός νικητής μέσα στην χρονιά, ενώ η πέμπτη θέση του Keke Rosberg σε συνδυασμό με την δεύτερη του John Watson ήταν αρκετή για να χαρίσει στον Φιλανδό τον πρώτο και μοναδικό τίτλο της καριέρας του. Το πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέληξε στην Ferrari.

Caesar’s Palace Grand Prix 1982
Σαν σήμερα το 1983

Διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Grand Prix, με νικητή τον Nelson Piquet. O Alain Prost τερμάτισε δεύτερος κι έτσι η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους δύο βαθμούς. Ο Arnoux τερμάτισε ένατος κι, αν και είχε μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, βρισκόταν πλέον 8 βαθμούς μακριά από τον Prost.

Nelson Piquet, Brabham BT52B, European Grand Prix 1983
Σαν σήμερα το 1988

Διεξήχθη το Πορτογαλικό Grand Prix, με νικητή τον Alain Prost. Μόλις στον δεύτερο γύρο, ο Ayrton Senna ώθησε τον Alain Prost προς τον τοίχο στην προσπάθεια που έκανε ο δεύτερος να τον προσπεράσει. Εν τέλει, ο Γάλλος προσπέρασε και κέρδισε τον αγώνα, με τον Senna να τερματίζει έκτος. Δεύτερος τερμάτισε ο Ivan Capelli, με την εξαιρετική March 881, την οποία είχε σχεδιάσει ο Adrian Newey.

Portuguese Grand Prix 1988
Σαν σήμερα το 1994

Διεξήχθη το Πορτογαλικό Grand Prix, με νικητή τον Damon Hill. Δεύτερος τερμάτισε ο David Coulthard, στο πρώτο 1-2 Βρετανών οδηγών από εκείνο των Graham Hill και Piers Courage στο Grand Prix του Μονακό το 1969.

Portuguese Grand Prix 1994
Σαν σήμερα το 2005

Διεξήχθη το Βραζιλιάνικο Grand Prix, με νικητή τον Juan Pablo Montoya. H McLaren έκανε το 1-2, με τον Montoya να παίρνει την νίκη και τον Kimi Raikkonen να τερματίζει δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Fernando Alonso, ο οποίος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, σπάζοντας το ρεκόρ του Emerson Fittipaldi για τον νεότερο παγκόσμιο πρωταθλητή.

Brazilian Grand Prix 2005
Σαν σήμερα το 2011

Διεξήχθη το Grand Prix της Σιγκαπούρης, με νικητή τον Sebastian Vettel. Δεύτερος τερμάτισε ο Jenson Button, ωστόσο το highlight ήταν η επαφή που είχε ο Lewis Hamilton με τον Felipe Massa, με τον δεύτερο να αποκομίζει κλατάρισμα και τους δύο τους να έχουν μία έντονη λογομαχία στην μικτή ζώνη.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.