Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Είμαι λίγο απογοητευμένος

O Charles Leclerc δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατάφερε να κατακτήσει την pole position στο Grand Prix του Bahrain.

O Leclerc είπε ακόμα πως η απόφαση του να κάνει δεύτερη προσπάθεια στα αρχικά στάδια των κατατακτήριων διατάραξε τον ρυθμό του στις καθοριστικές τελευταίες προσπάθειες του.

“Είμαι λίγο απογοητευμένος” είπε ο Leclerc.

“Αλλά τα πήγαμε καλά στις κατατακτήριες.”

“Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα. Δοκιμάσαμε αρκετά στα FP1, FP2 και FP3 μέχρι να βρούμε το σωστό set up.”

Καθώς οι γύροι βελτιώνονταν διαρκώς κατά την διάρκεια του Q1, η Ferrari επέλεξε να βγάλει στην πίστα τον Leclerc για μία δεύτερη προσπαθεί ώστε να μην αποκλειστεί. Μία απόφαση που αμφισβήτησε στο team radio.

Επέστρεψε στα pits ύστερα από έναν γύρο χωρίς να κάνει κάποιο χρόνο καθώς η Ferrari έκρινε πως οι αντίπαλοι τους δεν επρόκειτο να τους αποκλείσουν.

Το Q1 ήταν λίγο δύσκολο” είπε ο Leclerc.

“Δυστυχώς βάλαμε δύο νέα σετ μαλακών ελαστικών που έθεσαν σε κίνδυνο το Q3”.

“Σε γενικές γραμμές όμως οι κατατακτήριες ήταν καλές. Ήταν μία καλή εκκίνηση για την νέα σεζόν.”

“Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι οπότε αυτό είναι καλό. Τώρα πρέπει αύριο να δούμε τον ρυθμό αγώνα.”

Ο Leclerc πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο Q2 που ήταν ταχύτερος από εκείνον που πέτυχε ο Verstappen στο Q3 για να πάρει την pole position. Σύμφωνα με τον ίδιο το ότι χρησιμοποίησε τα ελαστικά από το Q1 στην αρχή του Q3 τον απέτρεψε από κάτι καλύτερο.

“Στο Q2 κάναμε 1:29.1 που ήταν πάνω κάτω ο χρόνος που έκανε ο Max στο Q3 οπότε το μονοθέσιο ήταν καλό. “

“Νομίζω πως απλά χάσαμε λίγο σε ρυθμό με την χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα στο Q3. Έπρεπε να προσαρμοστώ ξανά στα νέα ελαστικά και έχασα λίγο χρόνο εκεί. Συνολικά όμως ήταν καλές οι κατατακτήριες μας.”

Εχοντας κατακτήσει την δεύτερη θέση ο Leclerc δεν είναι σίγουρος αν θα μπορέσει να παλέψει με τον Verstappen για την νίκη αύριο.

“Είμαι σίγουρος ότι κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο για να δούμε πόσο μεγάλο βήμα κάναμε.”

“Ακόμα πιστεύουμε πως η Red Bull είναι αρκετά μπροστά σε ρυθμό αγώνα οπότε θα δούμε. Αλλά αν υπάρχει μία ευκαιρία, θα προσπαθήσω όπως πάντα και θα δούμε τι θα συμβεί αύριο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!