Formula 1

GP Καναδά – Pole position ο Russell

Ο George Russell ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Καναδά. Δεύτερος με ίδιο χρόνο ο Verstappen, τρίτος ο Norris. Εκτός από το Q3 και οι 2 Ferrari, εκτός από το Q1 ο ανανεωμένος Perez

Το “Circuit Gilles Villeneuve” υποδέχτηκε τις ομάδες και τους οδηγούς της F1 με συννεφιά και με την απειλή για βροχή προ των πυλών. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 21 βαθμούς Κελσίου και στους 30 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Γεμάτες οι κερκίδες της πίστας του Μόντρεαλ.

Έξω από το Q1 ο Perez !!!

Σε ένα Q1 στο οποίο μέχρι το τέλος οι χρόνοι γίνονταν ακόμα καλύτεροι, ο Max Verstappen κατέλαβε την πρωτιά (1:12:360). Από κοντά ακολούθησαν οι Yuki Tsunoda και Lewis Hamilton. Εκτός από το Q1 έμειναν οι Valterri Bottas, Esteban Ocon, Nico Hulkenberg, Guanyu Zhou και Sergio Perez. Μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός του Μεξικανού οδηγού της Red Bull.

OH MY GOD, BOTH FERRARIS ARE OUT OF Q3 !!!

Στο Q2 ήταν η ώρα δράσης της Mercedes. Η Γερμανική ομάδα έκανε το 1-2, με τον Russell πρώτο (1:11:742). Η έκπληξη της ημέρας ήταν ο διπλός αποκλεισμός της Ferrari από το Q3. Τόσο ο Charles Leclerc, όσο και ο Carlos Sainz ηττήθηκαν από τον Alexander Albon και από τις Aston Martin και Visa Cash App RB. Μαζί με την Ferrari, εκτός συνέχειας έμειναν οι Logan Sargeant, Kevin Magnussen και Pierre Gasly.

Russell και Verstappen με ίδιο χρόνο, αλλά poleman στο Μόντρεαλ ο Βρετανός της Mercedes

Η μάχη στο Q3 ήταν η καλύτερη με διαφορά μάχη για την pole position τα τελευταία χρόνια. Και αυτό γιατί George Russell και Max Verstappen έκαναν στο τέλος του Q3 τον ίδιο χρόνο. Ωστόσο ο George Russell αναδείχτηκε ο νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Καναδά, καθότι ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έκανε το 1:12:000 στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull στην τελευταία του. Τρίτος αναδείχτηκε ο Lando Norris. Best of the rest επίδοση από τον Daniel Ricciardo, ο οποίος απάντησε στα σχόλια του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1997, Jacques Villeneuve.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Καναδά

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.