ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Horner – Διαφορετικός οδηγός ο Gasly μετά τις αλλαγές στην Αυστρία

O επικεφαλής της Red Bull Christian Horner ισχυρίζεται πως ο Pierre Gasly ήταν ένας διαφορετικός οδηγός στο βρετανικό γκραν πρι

Ο νεαρός Γάλλος είχε μια δύσκολη αρχή στην σεζόν. Οι φτωχές επιδόσεις του δημιούργησαν εικασίες πως θα αντικατασταθεί από άλλον οδηγό αν δεν μπορέσει να ανεβάσει το επίπεδο του μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αλλά μετά από μια αναθεώρηση για το πως θα πλησιάσει το γκραν πρι και χρησιμοποιώντας διαφορετικό στήσιμο μονοθέσιου,ο Gasly κατάφερε να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν του αφού τερμάτισε τέταρτος.

Για τον Horner,που κράτησε την πίστη του στον Gasly πιστεύοντας πως θα μπορέσει να φέρει τα πάνω κάτω,η επίδοση του ήταν ένα βήμα αλλαγής από την αποτυχημένη προσπάθεια του στην Αυστρία.

“Νομίζω πως ο Pierre έκανε μια πολύ καλή δουλεία όλο το σαββατοκύριακο,”είπε ο Horner.

“Νομίζω γυρίζοντας την σελίδα από την Αυστρία,ήταν ένα πολύ δυνατό σαββατοκύριακο για αυτόν και νομίζω όταν ήρθε εδώ ήταν συγκεντρωμένος με το τι κάνει και να μην ανησυχεί για τον teammate του έκανε το κόλπο και γύρισε στα βασικά. Ήταν ένας διαφορετικός οδηγός όλο το σαββατοκύριακο.”

“Ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή. Στα δευτερα ελεύθερα δοκιμαστικά  μπόρεσε και έχτισε μια ανάλογη επίδοση και σε όλη την διάρκεια των δοκιμαστικών ήταν ανταγωνιστικός και μετά στον αγώνα.”

“Προσπέρασε τον Vettel στον αγώνα και αγωνίστηκε σκληρά με τον Leclerc και πιστεύω πως οδήγησε πολύ καλά.”

Gasly

Ρωτώντας τον Horner αν πιστεύει πως η αλλαγή του Gasly ήταν επειδή είχε το στήσιμο μονοθέσιου του Verstappen,ο Horner είπε:

“Δεν νομίζω.Νομίζω πως η προσέγγιση του στο σαββατοκύριακο τον βοήθησε,ήρθε στο Silverstone και ήταν ανταγωνιστικός.”

Ο Gasly δήλωσε πως ένιωσε το βρετανικό γκραν πρι να είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά για αυτόν. Αλλά είπε πως χρειάζεται κάτι παραπάνω για να μπορέσει να πάρει βάθρο.

“Νομίζω πως αυτό το σαββατοκύριακο ήταν μακράν το καλύτερο μέσα στην χρόνια,μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι,”είπε.

“Υπήρχαν πάρα πολύ πράγματα που γινόταν στην Αυστρία. Πολλά συνέδρια με την ομάδα για να ελέγξουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε όλο αυτό που γίνεται. Κάναμε μερικές αλλαγές και ναι,ευχαριστημένοι που με τον πρώτο αγώνα μετά την αλλαγή είδαμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

“Ήταν μια δυνατή Παρασκευή,δυνατό Σάββατο,δυνατή Κυριακή. Απλά απόλαυσα όλα αυτά πιο πολύ και νομίζω πως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το βήμα που κάναμε.”

“Η τέταρτη θέση για έμενα ήταν κάτι ευχάριστο. Αλλά είμαι ανταγωνιστικός τύπος οπότε είμαι λίγο δυσαρεστημένος να χάσω το βάθρο για μερικά δευτερόλεπτα.”

“Είμαι λίγο χαμένος τώρα αλλά νομίζω πως πρέπει να κοιτάξουμε όλη την εικόνα και να δούμε ότι όλο το σαββατοκύριακο ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!