Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Alonso: Έχει ξανασυμβεί το ίδιο πράγμα με τον Hamilton

Ο Fernando Alonso συνέκρινε το περιστατικό του με τον Lewis Hamilton με εκείνο στο οποίο ενεπλάκησαν ο επτά φορές πρωταθλητής και ο τότε ομόσταυλός του Nico Rosberg στο Spa Francorchamps το 2014.

Ο Hamilton πέταξε στον αέρα μετά τη σύγκρουσή του με τον Ισπανό στο Les Combes στον πρώτο γύρο του βελγικού Grand Prix και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τις ζημιές που ακολούθησαν.

Ο Alonso έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Hamilton “ηλίθιο” μέσω του ασυρμάτου της ομάδας, αλλά αφού τερμάτισε πέμπτος και έμαθε ότι ο πρώην team-mate του στη McLaren είχε αναλάβει την ευθύνη, άλλαξε τον τόνο του.

“Νομίζω ότι ήταν ένα μικρό λάθος από την πλευρά του να κλείσει τον δρόμο έτσι στην πέμπτη στροφή”, δήλωσε ο Alonso. “Έχουμε δει πολλές, πολλές φορές ότι πηγαίνει παράλληλα εκεί.

“Συνέβη το ίδιο μεταξύ αυτού και του Rosberg πριν από μερικά χρόνια, οπότε και αυτή τη φορά ήταν το ίδιο πράγμα”

Οι αγωνοδίκες διερεύνησαν το περιστατικό, αλλά τελικά έκριναν ότι δεν ήταν απαραίτητη η επιβολή ποινής.

Ερωτηθείς αν θεώρησε την σύγκρουση ως ένα φυσιολογικό περιστατικό στον πρώτο γύρο, ο Alonso πρόσθεσε: “Ναι, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν.

“Ειδικά σε αυτή τη στροφή, συμβαίνουν πολλά πράγματα και οι άνθρωποι συνήθως κόβουν τη στροφή στις έξι και επανέρχονται στην πίστα στις επτά, οπότε είναι σίγουρα ένα δύσκολο σημείο της πίστας.

“Και ήταν ένα αγωνιστικό περιστατικό, δεν έχω να πω τίποτα, αλλά είμαι απλά λυπημένος γιατί όταν ξεκινάω από τη P2 ή τη P3, πάντα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και όταν είμαι 12ος ή 13ος, έχω έναν καθαρό αγώνα.

“Ήθελα να έχω έναν καθαρό αγώνα και δυστυχώς ξεκινήσαμε με αυτό το περιστατικό και στη συνέχεια είχαμε μια πολύ επιθετική στρατηγική σταματώντας πολύ νωρίς κάθε φορά.

“Δεν νομίζω ότι ήταν η πιο έξυπνη επιλογή, αλλά είμαι στην πρώτη πεντάδα, όποτε είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς. “

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter