Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz: ”Νομίζω ότι υπάρχει πρόοδος και είμαι πολύ πιο σίγουρος”

Ο Carlos Sainz της Ferrari ευελπιστεί να έχει έναν δυνατό αγώνα Sprint στην Αυστρία το Σάββατο, καθώς εκκινεί από την P3, στην καθαρή πλευρά της πίστας, γεγονός που καθιστά πιθανό ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Ο Ισπανός ήταν ο τρίτος ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του 2022 στο Grand Prix της Αυστρίας, 0,082 δευτερόλεπτα μακριά από τον Max Verstappen και 0,053 δευτερόλεπτα μακριά από τον ομόσταυλό του Charles Leclerc στη δεύτερη θέση, αλλά ο Ισπανός δεν αποθαρρύνεται παρά τα μικρά περιθώρια με τα οποία έχασε.

“Νομίζω ότι ξεκινώντας από την P3 στην καθαρή πλευρά, υπάρχουν όλα τα καλά στοιχεία για να παίξουμε”, δήλωσε ο Sainz στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1. “Νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστικό να αγωνίζεσαι εδώ, με την ποσότητα slipstream που υπάρχει και το DRS.

“Νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστικό και θα περάσουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο”, πρόσθεσε.

“Σίγουρα όταν κοιτάς πίσω και βλέπεις πόσο κοντά είναι, κοιτάς πίσω στον γύρο και βρίσκεις σημεία όπου άφησες αυτό το δέκατο του δευτερολέπτου που θα μπορούσε να μας δώσει την pole”, σκέφτηκε. “Αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτοί οι δύο τύποι ξέρουν πού το έχασαν ή πού το κέρδισαν.

“Το καλό είναι ότι κάναμε έναν καλό γύρο στο τέλος του Q3”, υποστήριξε ο Sainz. 

“Δεν ήταν εύκολο γιατί τα ελαστικά ήταν πολύ κρύα μετά την κόκκινη σημαία που προκλήθηκε από τη σύγκρουση του George Russell και η εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο στη στροφή 1 και τη στροφή 3 δεν ήταν και η ευκολότερη.

“Ξέρω όμως πού είναι ο χρόνος γύρου, απλώς θα ήθελα να το είχα κάνει λίγο καλύτερα. Αλλά θα είμαι κοντά σε αυτούς τους δύο, Verstappen και Leclerc”, επέμεινε.

Ο Sainz αγωνίζεται φέτος ανταγωνιστικά με τον ομόσταυλό του Charles Leclerc, αλλά πέτυχε την πρώτη του νίκη στον προηγούμενο αγώνα στο Silverstone, όπου κατέγραψε και την πρώτη pole της καριέρας του.

“Τα καταφέρνω”, είπε όταν ρωτήθηκε για την πρόοδό του. “Αυτό το quali ήταν δυνατό, ειδικά το Q3, κορυφώνοντας την κατάλληλη στιγμή, χωρίς να ρισκάρω πολύ στο Q1 και στο Q2 και πηγαίνοντας για το Q3.

“Νομίζω ότι υπάρχει πρόοδος και είμαι πολύ πιο σίγουρος και άνετος μετά τους τρεις τελευταίους αγώνες”, αποκάλυψε ο Ισπανός.

Αργότερα, στο δελτίο τύπου της Ferrari μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Sainz δήλωσε: “Ήταν εξαιρετικά κοντά! Ήταν μια θετική πρόκριση σε γενικές γραμμές. Καταφέραμε να αναπτύξουμε ταχύτητα κατά τη διάρκεια της περιόδου και κάναμε έναν καλό γύρο στο τέλος.

“Οι δύο πρώτες στροφές της τελευταίας διαδρομής ήταν πολύ δύσκολες, καθώς είχαμε χάσει θερμοκρασία στα ελαστικά λόγω της δεύτερης κόκκινης σημαίας.

“Τελικά, χάσαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για λιγότερο από ένα δέκατο, οπότε νομίζω ότι μας περιμένει ένα ενδιαφέρον Sprint αύριο και GP την Κυριακή, καθώς έχουμε ισχυρό ρυθμό.
“Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και θα παλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα!” κατέληξε ο οδηγός της Ferrari.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.