MOTOGP

Rio Hondo, Ελεύθερες Δ.: Εντυπωσιάζουν Aprilia και Mooney VR46

Από εκεί που το…άφησε πέρυσι συνεχίζει στην Αργεντινή η Aprilia με A.Espargaro και Vinales να κάνουν το ‘1-2’. ‘3-4’ για τις Mooney VR46, εκτός δεκάδας ο Quartararo…

Pole και νίκη περιείχε το περσινό τριήμερο στην πίστα ‘Termas de Rio Hondo’ για τους Ιταλούς, και δεν είναι απίθανο να συμβεί το ίδιο και φέτος. Aleix Espargaro και Maverick Vinales εναλλάχθηκαν στην κορυφή των χρόνων στις δυο περιόδους Ελεύθερων Δοκιμών της Παρασκευής, θέτοντας υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια.

Από κοντά και οι δυο Mooney VR46, με τους Bezzecchi και Marini καβαλώντας μια Ducati του 2022, να αποτελούν ένα ‘καυτό’ δίδυμο. Ο ‘Bez’ ήταν για αρκετή ώρα και στην πρώτη θέση των Ελεύθερων Δοκιμών 2, όμως δεν χρειάστηκε να πιέσει στο φινάλε καθώς είχε χρόνο που του εξασφάλιζε μια από τις 12 θέσεις στο Q2 αύριο το μεσημέρι.

Από εκεί και πέρα, θέση στη δεκάδα εξασφάλισαν οι Pramac Ducati, αλλά και ο Pecco Bagnaia, ο οποίος δεν έδειξε να έχει την ταχύτητα της πρεμιέρας.

‘Ψάχνεται’ η Yamaha

Αρκετά μπερδεμένα είναι τα πράγματα στο γκαράζ της Yamaha, όπου και ο Franco Morbidelli ‘σημείωσε’ έναν εξαιρετικό χρόνο και έδειξε να…’ξυπνάει’, ωστόσο τα αρνητικά νέα έχουν να κάνουν με το No.1 της ομάδας, Fabio Quartararo. Ο Γάλλος ποτέ δε βρήκε ρυθμό και ολοκλήρωσε 13ος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που διαμαρτυρήθηκε στην ομάδα του για αναπηδήσεις που προκαλούσαν αστάθεια κατά τη διάρκεια των γύρων.

Τέλος, τη σημαία της Honda ψηλά κράτησαν οι δύο αναβάτες της LCR Honda, Nakagami & Rins, τη στιγμή που ο μοναδικός αναβάτης της Repsol Honda, Joan Mir, δεν τα κατάφερε για 120 χιλιοστά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter