Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Horner – “Είμαστε απογοητευμένοι αλλά ακόμα όλα παίζονται”

Ο Christian Horner, μετά το τέλος ενός ακόμη καταστροφικού αγώνα για την Red Bull, δήλωσε πως όλη η ομάδα είναι απογοητευμένη, όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη.

Η Αυστριακή ομάδα πήρε μόνο έναν βαθμό από το Ουγγρικό Grand Prix, με τον Max Verstappen να τερματίζει 10ος μετά την σύγκρουση του και τον Sergio Perez να μην καταφέρνει να φτάσει στην καρό σημαία, με τον Christian Horner να παραδέχεται πως οι πάντες στην Red Bull φεύγουν απογοητευμένοι.

“Είναι σίγουρα ένας απίστευτα απογοητευτικός τρόπος να τελειώνουμε το τριήμερό μας εδώ, αλλά είμαστε μόνο 10 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, πράγμα που σημαίνει πως τα πάντα παίζονται.”

“Δυστυχώς, ο Βottas άργησε πολύ να φρενάρει στην πρώτη στροφή, βγάζοντας εκτός και τα 2 μονοθέσια μας, με τον Checo (Perez) να εγκαταλείπει άμεσα και τον Max (Verstappen) να συνεχίζει χωρίς καμία ελπίδα να διεκδικήσει κάτι.”

“Για άλλη μια φορά, αξίζουν συγχαρητήρια στους μηχανικούς μας για την προσπάθεια τους να επισκευάσουν το μονοθέσιο του Max κατά την διάρκεια της κόκκινης σημαίας, ενώ μετά έκαναν και το ταχύτερο pit stop, γεγονός πραγματικά αξιοθαύμαστο,” αναφέρει ο Horner.

horner
O Horner, πιστεύει πως το αποτέλεσμα του Hungaroring είναι άδικο για τους 2 πιλότους της ομάδας, ενώ στοιχίζει πολύ και στην Red Bull.

“Είναι πραγματικά κρίμα για τους πιλότους μας, για τον Checo που έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και αισθανόταν σίγουρος στο μονοθέσιο του και για τον Max που έδωσε τα πάντα, οδηγώντας ‘λαβωμένο’ μονοθέσιο, εξασφαλίζοντας έναν βαθμό που μπορεί να είναι καθοριστικός στο τέλος.”

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το σημερινό θα έχει μεγάλο κόστος για εμάς από πολλές απόψεις. Οικονομικά, αφού όλοι ξέρετε την κατάσταση με το budget cap, βαθμολογικά φυσικά, αλλά και στην Honda που πρέπει να ελέγξει τον κινητήρα του Checo μετά την σύγκρουση.”

Τέλος, ο Horner πιστεύει πως παρά τα 2 τελευταία καταστροφικά για την Red Bull, Grand Prix, η ομάδα πηγαίνει με πολλά θετικά στην καλοκαιρινή διακοπή.

“Σίγουρα πηγαίνουμε στην διακοπή με πολλά θετικά. Έχουμε πετύχει 6 νίκες στην σεζόν, έχοντας το πιο ανταγωνιστικό σασί και την καλύτερη κινητήρια μονάδα που είχαμε εδώ και χρόνια.”

“Όλη η ομάδα έχει τεράστιο κίνητρο, θα ξεκουραστούμε για λίγο και θα επιστρέψουμε έτοιμοι να παλέψουμε για τον τίτλο.”

“Έχουμε εμπειρία από προηγούμενες μάχες και οι 10 βαθμοί διαφορά δεν είναι κάτι τεράστιο. Ετοιμαστείτε για ένα επικό δεύτερο μισό της σεζόν,” καταλήγει ο Horner.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Θωμάς Παπαζήσης

Λάτρης της Formula 1 και της οδήγησης γενικότερα. Αγαπώ την αρθρογραφία και είμαι ευγνώμων στη σελίδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γράφω για το αγαπημένο μου σπορ!