Οι επιλογές της Pirelli για το 2021

Η Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές ελαστικών για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Η F1 φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαρτίου στο Μπαχρέιν και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Abu Dhabi. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν συνολικά 23 Grand Prix, με την Ολλανδία και την Σαουδική Αραβία να εισέρχονται στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Pirelli
Η εκκίνηση του Grand Prix στο Μπαχρέιν

Ανακοινώνοντας όλες τις επιλογές για την φετινή χρονιά αυτή την στιγμή θα βοηθήσει και τις ομάδες και τους οδηγούς στη σχεδίαση του για το 2021. Επιπλέον τους επιτρέπει να την μέγιστη ευελιξία σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές στο καλεντάρι, εξαιτίας του Covid-19, όπως είδαμε πέρυσι“, είπε στις δηλώσεις του ο Mario Isola.

Οι ίδιες οι επιλογές είναι συνολικά παρόμοιες με αυτές πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα πρέπει να έχουν πολλά δεδομένα για να επιστρέψουν. Αλλά έχουμε δύο αγώνες όπου θα χρησιμοποιηθούν οι πιο μαλακές επιλογές. Ο πρώτος είναι στο Αζερμπαϊτζάν, όπου το σκληρό ελαστικό C2 δεν χρησιμοποιήθηκε την τελευταία φορά, οπότε τώρα πηγαίνουμε με την πιο απαλή επιλογή όλων: C3, C4 και C5“.

Ο δεύτερος είναι στη Βραζιλία όπου θα χρησιμοποιηθούν οι C2, C3 και C4. Η C1 που επιλέχθηκε ως η πιο δύσκολη επιλογή την τελευταία φορά δεν έδειξε ιδιαίτερα μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά τη φθορά του μέσου. Και στις δύο περιπτώσεις, η πιο μαλακή επιλογή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ποικιλία στρατηγικών αγώνων“, πρόσθεσε ο υπεύθυνος της Pirelli για την F1.

Οι επιλογές ελαστικών της Pirelli για το πρωτάθλημα του 2021:

Pirelli
Οι επιλογές ελαστικών της Pirelli για το 2021

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS