O αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, τόνισε ότι τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων ήταν αναμενόμενα, καθώς η Ferrari προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο αυτό το Grand Prix.
Στο Γαλλικό Grand Prix, η Ferrari ήταν εξαιρετική στις κατατακτήριες, με τον Carlos Sainz να γράφει τον πέμπτο χρόνο και τον Charles Leclerc τον έβδομο. Ωστόσο, στον αγώνα η Ιταλική ομάδα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα με την θερμική καταπόνηση των ελαστικών, με αποτέλεσμα και τα δύο μονοθέσιά της να βρεθούν εκτός δεκάδας.
Έτσι, η Ferrari αποφάσισε ότι στο Grand Prix της Στυρίας θα αλλάξει προσέγγιση, στοχεύοντας στον καλύτερο δυνατό ρυθμό αγώνα, θυσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο απόδοση στον ένα γύρο. Αυτή ήταν και η αιτία που ο Carlos Sainz έμεινε εκτός Q3.
“Όπως περιμέναμε, αυτές ήταν αρκετά δύσκολες κατατακτήριες. Σε σύγκριση με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στις κατατακτήριες, δεν μπορέσαμε να αντλήσουμε την συνηθισμένη απόδοση που έχουμε στον ένα γύρο. Προσεγγίζουμε αυτό το Grand Prix με διαφορετικό τρόπο, δουλεύοντας, κυρίως, με στόχο τον αγώνα μετά τα προβλήματα που είχαμε στην Γαλλία.”
“Αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό, καθώς δεν νομίζω να τα πηγαίναμε πολύ καλύτερα, βλέποντας την απόδοση που είχαν οι κύριοι αντίπαλοι μας. Ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας, όταν κοιτάμε τα σημερινά αποτελέσματα.”
“Από αυτό που είδαμε χθες, ο ρυθμός αγώνα μας δεν είναι κακός και θα προσπαθήσουμε να τον εκμεταλλευτούμε αύριο. Κάθε μέρα αυτής της σεζόν είναι μία ευκαιρία να βελτιωθούμε και να βοηθήσουμε την ομάδα να γίνει πιο δυνατή κι η σημερινή μέρα δεν αποτελεί εξαίρεση.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.