Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – H μάχη με τον Verstappen αναζωογονεί την αγάπη για την F1

O Lewis Hamilton υποστήριξε ότι η μάχη που έχει με τον Max Verstappen και την Red Bull αναζωογονεί την αγάπη του για την Formula 1.

Στα πλαίσια του Αυστριακού Grand Prix, η Mercedes ανακοίνωσε ότι ο Lewis Hamilton θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, για πρώτη φορά στην υβριδική περίοδο, η Mercedes δείχνει να μην έχει το πάνω χέρι στην μάχη του τίτλου, με τον συνδυασμό Max Verstappen-Red Bull να φαντάζει, αυτήν την στιγμή, ο καλύτερος στο grid.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Hamilton δήλωσε ενθουσιασμένος από την φετινή μάχη του τίτλου, ενώ τόνισε ότι η αγάπη του για τους αγώνες δεν έχει μειωθεί καθόλου.

“Στην αρχή της σεζόν, όταν τα δύο μονοθέσια βρισκόντουσαν πολύ κοντά σε απόδοση, όντας ίσης δυναμικότητας, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, καθώς μπορούσα να έχω μάχες με την Red Bull. Ειλικρινά, ήλπιζα ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της σεζόν, αλλά, όπως βλέπετε, η Red Bull έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου.”

“Πάντα στην ζωή βρισκόμαστε σε διαφορετικές θέσεις κι είναι σημαντικό που έχουμε χρόνο, για να τις αξιολογήσουμε (σ.σ. τις θέσεις). Είναι σημαντικό που κάνουμε αυτό που είναι σωστό για εμάς όσον αφορά την υγεία και την ψυχολογία. Σκέφτομαι τους αγώνες. Άρα, ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι.”

“Και τώρα έχουμε αυτήν την κλειστή μάχη, η οποία με φέρνει πιο κοντά στην ομάδα μου και τους μηχανικούς μου. Με κάνει να ψάχνω βαθιά μέσα μου κι αυτό μου αρέσει. Νομίζω ότι αυτή η μάχη αναζωογόνησε την αγάπη που έχω για την F1, την αγάπη που έχω για αυτό που κάνω.”

Lewis Hamilton & Max Verstappen, Mercedes & Red Bull, Spanish Grand Prix 2021
O Hamilton ευχαρίστησε την Mercedes για την υποστήριξη της στις δράσεις που κάνει τόσο εντός όσο κι εκτός πίστας.

“Είναι φανταστικό να βλέπεις τι κάνει η Mercedes. Η στήριξη τους την περίοδο του BLM (σ.σ. Black lives matter), το ότι βάψανε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μονοθέσιο μαύρο, το γεγονός ότι πίεσαν για ένα πιο ποικιλόμορφο περιβάλλον.”

“Είναι ένα φανταστικό, νέο μέρος του ταξιδιού που μόλις ξεκίνησε. Σίγουρα, πριν πολλά χρόνια, μπορούσα μόνο να ονειρευτώ ότι θα βρίσκομαι σε αυτήν την θέση. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτά που έπονται.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.