Formula 1

GP Ουγγαρίας:FP3 – Ταχύτερος ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας. Δεύτερος ο Verstappen, τρίτος ο Bottas.

Το Hungaroring υποδέχτηκε ομάδες και οδηγούς με αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 27 βαθμούς Κελσίου και στους 54 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Ο Nikita Mazepin ήταν ο πρώτος που έκανε την εμφάνιση του FP3. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακολούθησε ο Mick Schumacher.

Στην πρώτη μάχη των οδηγών με τη μαλακή γόμα ο Hamilton σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:18:204. Ακολούθησε λίγα λεπτά μετά ο Max Verstappen, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:17:510. Τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας σημείωσε ο Valtteri Bottas, με χρόνο 1:17:055. Η διαδικασία του FP3 διακόπηκε, εξαιτίας του ατυχήματος του Mick Schumacher. Ο Γερμανός οδηγός της Haas έχασε τον έλεγχο στη στροφή “11” και κατέληξε με πολλά χιλιόμετρα στον προστατευτικό τοίχο.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα. Ο Max Verstappen σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:16:914, ο Hamilton βελτίωσε κατά 88 χιλιοστά του δευτερολέπτου (1:16:826). Η συννεφιά έκανε την εμφάνιση της στο τέλος του FP3. Ο Bottas μπλόκαρε τα ελαστικά του στο σικέιν των στροφών “6” και “7” και κατέστρεψε την γρήγορη του προσπάθεια. Ο Antonio Giovinazzi παρεμπόδισε τον Pierre Gasly, ο οποίος ήταν στην προσπάθεια για γρήγορο γύρο.

Το FP3 ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. Δεύτερος ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ο Max Verstappen. Τρίτος τερμάτισε ο Valtteri Bottas. Οι Carlos Sainz και Charles Leclerc συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Πολύ καλή εικόνα από την Ferrari, σε σύγκριση με το FP2. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lando Norris, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso και Lance Stroll.

Αναλυτικά η κατάταξη:
GP Ουγγαρίας
Η κατάταξη στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.