Marko – “Η ακύρωση της Σιγκαπούρης αποτελεί πλήγμα για την Red Bull”

Helmut Marko
Dr Helmut Marko (AUT) Red Bull Motorsport Consultant. 13.03.2020. Formula 1 World Championship, Rd 1, Australian Grand Prix, Albert Park, Melbourne, Australia, Practice Day. Photo credit should read: XPB/Press Association Images.
O Helmut Marko θεωρεί ότι η ακύρωση του Grand Prix της Σιγκαπούρης αποτελεί πλήγμα για τις ελπίδες της Red Bull να πάρει το Πρωτάθλημα.

Η Red Bull έχει δείξει ιδιαίτερα δυνατή στα street circuits, έχοντας πάρει μέχρι τώρα δύο νίκες σε Μονακό και Αζερμπαϊτζάν. Την ίδια ώρα, η μεγάλη της αντίπαλος στην μάχη του τίτλου, Mercedes, δείχνει να δυσκολεύεται ιδιαίτερα πολύ σε τέτοιους είδους πίστες, με αποτέλεσμα η ακύρωση της Σιγκαπούρης να αποτελεί θετικό για την Γερμανική ομάδα.

Ο Helmut Marko θεωρεί ότι η έξοδος της Σιγκαπούρης από το καλεντάρι, εκτός από πλήγμα, επηρεάζει και το πρόγραμμα εξέλιξης του τωρινού μονοθεσίου της Red Bull, της RB16B.

“Η Σιγκαπούρη είναι εκτός. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη αυτό είναι ένα αποφασιστικό σημείο. Η Σιγκαπούρη απαιτεί πράγματα εξ’ ολοκλήρου διαφορετικά σε σύγκριση με τις άλλες πίστες. Παραμένει άλλη μία αργή πίστα, η Βουδαπέστη. Ωστόσο, δεν είναι όσο αργή είναι η Σιγκαπούρη,” δήλωσε ο Marko στο Autor Motor und Sport.

“Ευτυχώς, η ακύρωση ανακοινώθηκε έγκαιρα όσο αφορά το πλάνο εξέλιξης. Φυσικά, η Σιγκαπούρη θα ήταν μία πίστα που μας ταιριάζει πολύ, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.”

“Η Γαλλία είναι και πάλι μία πίστα που δεν συναντάμε συχνά, καθώς έχει επιφάνεια που δεν υπάρχει πουθενά αλλού και μία ειδική αλληλουχία στροφών. Πηγαίνουμε εκεί με την πεποίθηση ότι πρέπει να είμαστε παντού γρήγοροι.”

“Είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο στο Baku, στο Monaco και σε άλλες πίστες. Γενικά, έχουμε το ταχύτερο πακέτο. Ωστόσο, είμαστε μόλις τέσσερις βαθμούς μπροστά. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητές μας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts