Formula 1UncategorizedΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton: “Λυπάμαι πολύ για το συμβάν με τον Russell”

O Lewis Hamilton, εταιροχρονισμένα, παραδέχτηκε το λάθος του για τη σύγκρουση με τον teammate του και ανέλαβε την πλήρη ευθύνη

Μια στιγμή λάθος εκτίμησης αρκούσε για τους δύο οδηγούς της Μερσεντές και το “κακό” έγινε. Στην πρώτη στροφή στροφή της πίστας του Losail ο Lewis Hamilton επιχείρησε να περάσει τον George Russell. Κινούμενος σχεδόν μπροστά από τον teammate του o Hamilton προσπάθησε να ολοκληρώσει το προσπέρασμα, αλλά χτύπησε με τον Russell. Το φυσικό επακόλουθο ήταν η εγκατάλειψη του πρωταθλητή. Ο Russell κατάφερε να σώσει τον αγώνα του τερματίζοντας 4ος.

Καρέ – καρέ η σύγκρουση των δύο Mercedes

Στην αρχή οι δύο οδηγοί εξέφρασαν αγανάκτηση και απογοήτευση για συμβάν. Αργότερα όμως ο Hamilton έκανε δηλώσεις αντιδιαμετρικές με την πρώτη του αντίδραση.

“Ζητώ συγγνώμη από την ομάδα και λυπάμαι για αυτό που έγινε. Υπήρχε ευκαιρία για πολλούς πόντους σήμερα. Μέσα στο χαμό και στην ένταση δεν κατάλαβα τι έγινε. Φυσικά ένιωσα το χτύπημα από πίσω αλλα΄ δε νομίζω πως ο George είχε πουθενά να πάει. Τέτοιες άτυχες στιγμές συμβαίνουν. Αναλαμβάνω την ευθύνη.”

Συνέχισε δίνοντας την υποστήριξη στην ομάδα του: ” Όλοι στην ομάδα δουλεύουν πολύ σκληρά και είναι απογοητευτικό να αμοιβόμαστε με τέτοια αποτελέσματα. Ετοιμάζεσαι, βάζεις τα δυνατά σου κια ξαφνικά μένεις με άδεια χέρια. Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά.”

Η επίμαχη στιγμή

Ο Hamilton φαίνεται να άλλαξε τη γνώμη του αφού είδε την επανάληψη του ατυχήματος. Οι δηλώσεις αυτές διαφέρουν από την αρχική του αντίδραση στην οποία κατηγόρησε ξεκάθαρα τον Russell.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Πέτρος Γαβριηλίδης

Ξεκίνησε να βλέπει Formula 1 από το 2000 και ο ήχος των V10 κινητήρων χαράκτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του. Οι κινητήρες μείωσαν τον ήχο τους, αλλά η έμπνευση και η όρεξη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό έμεινε ίδια.