Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Egginton – “Θετικό βήμα για τον Yuki ότι πήρε βαθμούς”

Ο Jody Egginton δήλωσε πως είναι απογοητευμένος που η Alpha Tauri τελείωσε τον αγώνα με ένα μονοθέσιο και πως ο στόχος για τον επόμενο αγώνα είναι η διπλή παρουσία της ομάδας στους βαθμούς.

Στον αγώνα του Grand Prix της Στυρίας η Alpha Tauri τερμάτισε με ένα μονοθέσιο. Αυτό ήταν το μονοθέσιο του Yuki Tsunoda, το οποίο χάρη στη στρατηγική και την οδήγηση του Ιάπωνα, τερμάτισε στην 10η θέση. Ο Pierre Gasly παρότι ξεκίνησε από την 6η θέση σήμερα, εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο.

Ο Γάλλος οδηγός βρέθηκε ανάμεσα στους Charles Leclerc και Fernando Alonso στη στροφή “1”. Λίγα μόλις μέτρα μετά ο Leclerc ακούμπησε τον πίσω αριστερό τροχό του Gasly. Το αποτέλεσμα ήταν το ελαστικό να καταστραφεί ολοσχερώς. Αμέσως μετά ήρθε η επαφή του ίδιου με τους Nicholas Latifi και Antonio Giovinazzi, στη στροφή “3”. Η ανάρτηση σε εκείνο το σημείο καταστράφηκε και ο αγώνας του Gasly τελείωσε άδοξα.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Jody Egginton είπε πως ήταν απογοητευμένος που η Alpha Tauri τερμάτισε τον αγώνα με ένα μονοθέσιο. Παράλληλα συνεχάρη τον Yuki Tsunoda για το σημερινό αποτέλεσμα. Επίσης είπε πως ο στόχος ενόψει του επόμενου αγώνα είναι η διπλή παρουσία της ομάδας στους βαθμούς.

Προφανέστατα και είμαστε απογοητευμένοι που είχαμε μόλις ένα μονοθέσιο στο τέλος του αγώνα σήμερα, μετά και την ζημιά στο ελαστικό και στην πίσω ανάρτηση, την οποία υπέστη ο Pierre. Όμως καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς με τον Yuki, κάτι το οποίο είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για τον ίδιο“.

Egginton
Yuki Tsunoda, Grand Prix of Styria

Αυτό (σ.σ. το αποτέλεσμα του Tsunoda) περιόρισε σε έναν βαθμό τους βαθμούς που χάθηκαν από άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, εμείς εύλογα ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο, με βάση τις θέσεις που είχαμε στην εκκίνηση. Ο ρυθμός που έχουμε δείξει εδώ, ήταν μονίμως καλός, σε όλες τις περιόδους“.

Οπότε περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα του επόμενου τριημέρου. Ο στόχος παραμένει να είναι η εξασφάλιση καλών θέσεων στη σχάρα εκκίνησης και κερδίσουμε βαθμούς και με τα 2 μονοθέσια“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.