Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Daniel Ricciardo – Αυτή η χρονιά ήταν σπουδαία

O Daniel Ricciardo δηλώνει περήφανος για τη φετινή σεζόν με την ομάδα της Renault.

Το grand prix του Abu Dhabi ήταν ένας αγώνας γεμάτος αποχαιρετισμούς και συγκινήσεις για πολλούς οδηγούς και τις ομάδες τους. Για αυτό ακριβώς, ο Daniel Ricciardo όχι απλώς τερμάτισε στην 7η θέση, αλλά έφερε και τον έναν επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου. Μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στην 4η θέση του πρωταθλήματος οδηγών, αλλά ο Αυστραλός αισθάνεται περήφανος για τη φετινή σεζόν με τη Renault.

“Ξέρω ότι, το να παίρνω τον έναν βαθμό για τον ταχύτερο γύρο, δε θα αλλάξει το πρωτάθλημα,” είπε ο Αυστραλός μετά τον αγώνα. “Αλλά το να ολοκληρώνω αυτά τα δύο χρόνια στη Renault, και το να είμαστε οι ταχύτεροι μέχρι το τέλος, αυτό έχει συναισθηματική αξία.”

“Αυτή η χρονιά ήταν σπουδαία,” δήλωσε περήφανα. “Η προηγούμενη χρονιά είχε μερικές καλές στιγμές, αλλά δεν υπήρχαν πολλές από αυτές. Νιώσαμε ότι εκείνη την περσινή χρονιά είχαμε χαμηλότερη επίδοση από αυτή που περιμέναμε. Οπότε για να το ανατρέψουμε φέτος, ήμασταν δυνατοί και ήμασταν περήφανοι.”

“Προφανώς χάσαμε την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για την 5η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά,” παραδέχτηκε ο Ricciardo. “Θέλω να ευχαριστήσω τη Renault, το Enstone για τα δύο αυτά χρόνια, αλλά κυρίως το Viry για τα επτά χρόνια. Αγωνίζομαι με κινητήρες Renault από την υβριδική εποχή.”

Ωστόσο, δηλώνει πως η φετινή χρονιά ήταν εξουθενωτική. Οι 17 αγώνες μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες καταπόνησαν όχι μόνο τους οδηγούς, αλλά όλα τα μέλη των ομάδων. “Ήταν έντονοι αυτοί οι έξι μήνες. Τους λάτρεψα, αλλά ήταν έντονοι.”

“Εάν μου έλεγες ότι θα είχαμε κι άλλον αγώνα το επόμενο Σαββατοκύριακο, δεν ξέρω αν θα ήμουν ενθουσιασμένος. Οπότε χαίρομαι που τελείωσε τώρα. Θέλω απλώς να ξαπλώσω σε έναν καναπέ για μία εβδομάδα και να μην κάνω τίποτα,” είπε χιουμοριστικά ολοκληρώνοντας.

Daniel Ricciardo
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.