Στο Bahrain οι χειμερινές δοκιμές του 2021?

Σύμφωνα με νέες αναφορές, οι χειμερινές δοκιμές του 2021 πρόκειται να μεταφερθούν στην πίστα του Bahrain International Circuit στο Sakhir.

Οι αναφορές έρχονται ταυτόχρονα με τις άλλες αναφορές οι οποίες αναφέρουν πως το Αυστραλιανό GP πρόκειται να αναβληθεί. Αυτές προέκυψαν λόγω των περιορισμών εξαιτίας του covid-19 στην πολιτεία της Victoria. Ωστόσο μέχρι και σήμερα οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή του πρώτου Grand Prix του 2021 παραμένουν “ζωντανές”.

Εάν ο αγώνας στην Μελβούρνη αναβληθεί, ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν, κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στο Bahrain στις 28 Μαρτίου. Μέχρι στιγμής οι ομάδες συμφωνούν με αυτήν την περίπτωση. Οπότε εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι χειμερινές δοκιμές θα διεξαχθούν στο Bahrain αντί για την Βαρκελώνη.

Bahrain GP

Βέβαια σύμφωνα με το Motorsport.com, υπάρχουν κάποιες διαφωνίες όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του τριημέρου των δοκιμών. Διότι οι ομάδες και οι οδηγοί δεν θέλουν να διεξαχθούν πολύ κοντά στο αγωνιστικό τριήμερο.

Οι κανονισμοί αναφέρουν πως πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε ένα κενό 10 ημερών ανάμεσα στις χειμερινές δοκιμές και στον εναρκτήριο αγώνα. Όμως όπως είδαμε και το 2020, λόγω των δυσκολιών που δημιουργεί η πανδημία, οι κανονισμοί λογικά δεν θα είναι υπερβολικά αυστηροί.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS