Ο Lando Norris ήταν ο μεγάλος νικητής στο Sprint Race του GP Sao Paulo. Δεύτερος ο Antonelli, τρίτος ο Russell. Εκτός αγώνα ο Piastri και νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα
Οι καιρικές προβλέψεις των προηγουμένων ημερών έπεσαν μέσα. Η έντονη βροχόπτωση ήρθε τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Παρασκευής, προς το ξημέρωμα του Σαββάτου. Η βροχόπτωση τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες στο Sao Paulo ήταν έντονες, ωστόσο τις πρώτες πρωινές η βροχή σταμάτησε.
Το “Autódromo José Carlos Pace” υποδέχτηκε τις ομάδες και τους οδηγούς της F1, με συννεφιά και την πίστα στεγνή. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 23 βαθμούς κελσίου και στους 25 βαθμούς κελσίου την ώρα της εκκίνησης, η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Οι Carlos Sainz και Yuki Tsunoda έσπασαν το Parc Ferme και έκαναν αλλαγές στις ρυθμίσεις των μονοθεσίων τους. Το αποτέλεσμα ήταν να εκκινήσουν από το pitlane, όπως ορίζουν οι κανονισμών.
Λόγω της στεγνής πίστας, η McLaren επέλεξε την μέση γόμα, ενώ η Mercedes, ο Max Verstappen και ο Charles Leclerc, επέλεξαν να εκκινήσουν με την μαλακή γόμα.
AND THE SAO PAULO GRAND PRIX SPRINT RACE IS UNDERWAY !!!
Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και το Sprint Race του GP Sao Paulo ξεκίνησε. Ο Lando Norris έκανε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση από τους υπόλοιπους οδηγούς που ήταν πίσω του. Μετά το πέρασμα από το “Senna S”, ο Max Verstappen προσπέρασε τον Fernando Alonso και ανέβηκε στη 5η θέση. Κερδισμένος βγήκε και ο Lewis Hamilton, ο οποίος από 11ος, κατάφερε και να ανέβηκε στην 8η θέση.
Θύμα του νερού επάνω στα kerbs ο Piastri και νέα τροπή το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα !
Στην αρχή του 7ου γύρου ο Norris ήταν πρωτοπόρος και ο Antonelli βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας από τον γρήγορο Piastri. Στην έξοδο από το “Senna S” και στην αρχή της στροφής “3” (σ.σ. Curva do Sol), ο Αυστραλός οδηγός της McLaren έκανε επιθετικό πέρασμα από το kerb που βρίσκεται εκει και το οποίο είχε περισσευόμενο νερό από την βροχή.
Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει απότομη απώλεια πρόσφυσης και εξαιτίας του τετ α κε ο Piastri, βρέθηκε στην techpro μπαριέρα και εγκατέλειψε. Αυτή η εγκατάλειψη αλλάζει εκ νέου την κατάσταση στο πρωτάθλημα υπέρ του Norris πρός ώρας, ωστόσο η ρευστότητα του πρωταθλήματα φέτος είναι πάρα πολύ υψηλή.
Εκτός αγώνα έμεινε και ο Franco Colapinto, με τον ίδιο τρόπο που έμεινε και ο Piastri, ακριβώς στο ίδιο σημείο. Τυχερός ο Nico Hulkenberg, ο οποίος χάρις στην κόκκινη σημαία κατάφερε και συνέχισε τον αγώνα του, καθότι η FIA επέτρεψε την αλλαγή της σπασμένης πίσω αεροτομής στο μονοθέσιο του.
Η δράση επανήλθε και ο Norris άντεξε την πίεση των πρώτων γύρων
Στις 16:35 ώρα Ελλάδας η δράση στο Sprint Race άρχισε ξανά. Ο Norris επέλεξε να βάλει τη μαλακή γόμα, ενώ οι Antonelii – Russell την μέση. Οι 2 οδηγοί της Γερμανικής ομάδας μονομάχησαν για λίγο, ωστόσο αυτή η μονομαχία έλαβε τέλος έναν γύρο αργότερα.
Παρά την απειλή από τον Antonelli, ο Norris κέρδισε τη μάχη και κέρδισε
Το πλεονέκτημα της μαλακής γόμας στην αρχή, τελειώσε 5 γύρους μετά για τον Norris. Μέχρι τον 21ο γύρο, ο Ιταλός οδηγός της Mercedes ήταν στη ζώνη χρήση DRS, ωστόσο ο Norris έδειξε ψυχραιμία και σταθερότητα και αναδείχθηκε νικητής στο Sprint Race του GP Sao Paulo. Η Mercedes έκανε το “2-3” με άνεση και πήρε σημαντικούς βαθμούς, στη μεγάλη μάχη που έχει για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Στον τελευταίο γύρο ο Gabriel Bortoleto πάλεψε να προσπεράσει τον Alexander Albon. Ωστόσο όταν ο Βραζιλιάνος έκανε την άλλαγη γραμμής για να βουτήξει από την εξωτερική, ο πίσω άξονας του μονοθεσίου του αποσταθεροποιήθηκε πολύ απότομα.
Το αποτέλεσμα ήταν ο Bortoleto να χτυπήσει στον τοίχο στην αρχή της “1” και να καταλήξει στην απέναντι μεριά με πολλά χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά ο Bortoleto βγήκε με την μια από το μονοθέσιο και κατευθύνθηκε προς το ιατρικό αυτοκίνητο ασφαλείας.
Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.