Alonso – “H κριτική για την επιστροφή μου στην F1 ήταν ‘ευλογία’ για εμένα”

O Fernando Alonso παραδέχθηκε πως, παρότι δεν του αρέσουν καθόλου τα άσχημα σχόλια για αυτόν, η κριτική που του ασκήθηκε στην επιστροφή του στην F1 λειτούργησε ως ‘ευλογία’, ενώ αναφέρθηκε και στην διαδικασία προσαρμογής του.

Ο Alonso επέστρεψε φέτος στην F1 μετά από 2 χρόνια απουσίας κι όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, άργησε να προσαρμοστεί ξανά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Bahrain, πέτυχε βαθμούς στα επόμενα δύο Grand Prix σε Imola και Portimao, όμως τερμάτισε 17ος στην Ισπανία και 13ος στο Monaco.

Όμως, τόσο οι αναβαθμίσεις της Alpine, όσο και η επαναπροσαρμογή του στην F1, του έχουν χαρίσει ένα σερί 6 αγώνων όπου ο Ισπανός βρίσκεται σταθερά εντός βαθμών. Το σερί αυτό, είναι, μάλιστα, το μεγαλύτερο ενεργό στην φετινή σεζόν της F1.

Σε αυτή του την προσαρμογή, αναφέρθηκε ο Ισπανός.

“Ήξερα πως είναι μια διαδικασία προσαρμογής, όμως πίστευα πως δεν θα αργούσε τόσο, καθώς η F1 είναι κάτι εντελώς ‘φυσικό’ για εμένα σε σχέση με τα άλλα είδη μηχανοκίνητου αθλητισμού που αγωνίστηκα. Πίστευα πως θα ήμουν γρήγορα στο 100%.”

“Πάρτε ως παράδειγμα το Μονακό. Πίστευα πως θα ήταν μια καλή πίστα για εμένα, όμως αποκλείστηκα από το Q1, κάτι που με απογοήτευσε.”

“Ήξερα πως ήταν θέμα χρόνου. Η κριτική και τα σχόλια που μου έγιναν, φυσικά δεν μου άρεσαν, αλλά λειτούργησαν ως ευλογία για εμένα.”

https://twitter.com/alo_oficial/status/1280916449528332288?s=20
O 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εξήγησε πως τα συγκεκριμένα σχόλια λειτούργησαν θετικά για αυτόν.

“Αυτά τα σχόλια, ήταν ευλογία για εμένα, καθώς ήξερα πως ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν όλοι να εκτιμούν το αν τερμάτιζα 10ος για παράδειγμα.”

“Αν ήμουν πάντα μπροστά από τον Ocon, αν πάντα τερμάτιζα στους βαθμούς, όλοι θα έλεγαν αυτά που λένε σε όλη μου την καριέρα, ότι δηλαδή ο ομόσταυλός μου δεν είναι στο ίδιο επίπεδο και το ότι το μονοθέσιο μπορεί να δώσει περισσότερα και εγώ δεν παίρνω το μέγιστο από αυτό.”

“Έτσι, οτιδήποτε κάνω τώρα εκτιμάται περισσότερο. Μερικοί αγώνες δεν είναι καλοί, όπως στην Γαλλία που τερμάτισα 8ος αλλά δεν έκανα κάτι φοβερό, αλλά θεωρήθηκε μια εξαιρετική εμφάνιση, επειδή τότε ξεκινούσα να βρίσκω την φόρμα μου,” κατέληξε ο Alonso.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts