Θετικός στον κορονοϊό ο Zak Brown

O CEO της McLaren, Zak Brown, κι άλλα δύο μέλη της Βρετανικής ομάδας βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να χάσουν το Βρετανικό Grand Prix.

Η φετινή σεζόν κυλάει εξαιρετικά για την McLaren, με την Βρετανική ομάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Μοναδικό μελανό σημείο της φετινής σεζόν αποτελεί η μη ομαλή προσαρμογή του Daniel Ricciardo, ο οποίος φαίνεται να δυσκολεύεται ιδιαίτερα με την προσαρμογή του στην MCL35M και στην ομάδα του Zak Brown.

Ωστόσο, μόλις μία μέρα πριν την έναρξη του Βρετανικού Grand Prix, του εντός έδρας αγώνα της McLaren, η Βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών του CEO της, Zak Brown, κι άλλων δύο μελών της ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η ομάδα του Woking ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα αυτά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ενώ, αυτήν την στιγμή, έχουν απομονωθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

“Η McLaren επιβεβαιώνει ότι τρία μέλη της, συμπεριλαμβανομένου του CEO της ομάδας, Zak Brown, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων test της ομάδας ενόψει του Βρετανικού Grand Prix. Κανένας από τους οδηγούς μας δεν αποτελεί κοντινή επαφή των κρουσμάτων.”

“Και τα τρία κρούσματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους κι αυτήν την στιγμή βρίσκονται απομονωμένα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Οι εργασίες της ομάδας ενόψει του Βρετανικού Grand Prix δεν πρόκειται να επηρεαστούν.”

Από την πλευρά του, ο Zak Brown δήλωσε ότι ενημέρωσε όλους τους ανθρώπους, με τους οποίους ήρθε σε επαφή τις τελευταίες ημέρες, ενώ τόνισε ότι θα δει τον αγώνα από το σπίτι του, στηρίζοντας τις προσπάθειες της ομάδας του.

“Μετά τα προγραμματισμένα test της ομάδας ενόψει του Βρετανικού Grand Prix, βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό. Ενημέρωσα όλες τις κοντινές μου επαφές κι απομονώθηκα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι σε επικοινωνία με την ομάδα και να την υποστηρίζω με ασφάλεια από το σπίτι.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS