ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Ferrari πρέπει να υψώσει το ηθικό του Vettel – Camilleri

Η Ferrari θα υποστηρίξει τον Sebastian Vettel σε μια προσπάθεια να υψώσουν το ηθικό του μετά από ένα δύσκολο Ιταλικό Grand Prix. Σύμφωνα με τον CEO Louis Camilleri.

Ενώ ο Charles Leclerc μετέτρεψε την pole position στην πρώτη νίκη για την Ferrari στην Ιταλία μετά το 2010. Ο Vettel πραγματοποίησε έναν πολύ κακό αγώνα πριν κάνει τετ α κε στην Ascari στον έκτο γύρο.

Ο Γερμανός στην συνέχεια είχε επαφή με τον Lance Stroll στην προσπάθεια του να επιστρέψει στην πίστα. Και δέχτηκε ποινή stop – go δέκα δευτερολέπτων.

“Πρέπει να υψώσουμε το ηθικό του” είπα ο Camilleri.

“Οι οδηγοί είναι ίσοι. Ξεκινήσαμε την σεζόν έτσι, τα πράγματα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου. Αλλά δεν μου αρέσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να διαγράψουν τον Seb.”

“Είναι ένας εκπληκτικός οδηγός και έχω πίστη ότι ο Seb θα επιστρέψει. “

Ο Vettel αυτή την στιγμή απέχει μόλις τρεις βαθμούς ποινής από το να αποκλειστεί για έναν αγώνα. Μετά από τους βαθμούς που πήρε για το ατύχημα που προκάλεσε με τον Stroll.

Ο Γερμανός πρέπει στους επόμενους τρεις αγώνες σε Σιγκαπούρη, Ρωσία και Ιαπωνία να αποφύγει να πάρει κάποια ποινή.

“Έκανα ένα λάθος και έχασα το αυτοκίνητο” εξήγησε ο Vettel.

“Μετά από αυτό, ο αγώνας ήταν λίγο διαφορετικός. Επιστρέφοντας, ήξερα ότι θα υπήρχε μία διαφορά, αλλά δυσκολεύτηκα λίγο για να βγω, νομίζω ότι κόλλησα στο χορτάρι.”

“Έχασα λίγη ορμή εκεί και μου πήρε λίγο περισσότερο. Σίγουρα δεν ήταν ιδανικό, αλλά κοιτάζοντας αριστερά δεν μπορούσα να δω επειδή το cockpit είναι πολύ ψηλό.”

Όταν έκανα τετ α κε κοίταζα στην άλλη μεριά, νόμιζα ότι υπήρχε μία απόσταση. Σκέφτηκα ότι θα επιστρέψω στην πίστα πολύ γρηγορότερα.”

Ο Camilleri ακόμα μίλησε για την καλή απόδοση του Leclerc, ο οποίος κατάφερε να αμυνθεί και στις δύο Mercedes.

“Είναι προφανές ότι είναι εκπληκτικό” είπε.

“Είναι τόσο χαρούμενος για όλη την ομάδα,  για τους οπαδούς.”

“Το να κερδίσεις εδώ μετά από εννιά χρόνια, είναι πολύ συγκινητικό. Νομίζω ότι ανταμείβει τις πολλές εργασίες που έχουν γίνει εσωτερικά.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).