Χωρίς θεατές το Grand Prix Ισπανίας
Το Grand Prix της Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των θεατών, παρά την προσπάθεια για την παρουσία τους.
Ο αγώνας στην πίστα “Circuit de Catalunya” θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7 με 9 Μαΐου. Οι διοργανωτές σχεδίαζαν την διεξαγωγή του Grand Prix, με έναν περιορισμένο αριθμό θεατών. Εδώ και λίγες ημέρες είχε ήδη αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων.
Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές της Καταλονίας έχουν απορρίψει την διεξαγωγή του event με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες της πίστας, εξαιτίας των περιορισμών για την εξάλειψη του Covid-19 στην περιοχή. Η Καταλονία επέκτεινε το τελευταίο πακέτο αντιμέτρων, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο των συνόρων της, έως τις 26 Απριλίου τουλάχιστον.
Επειδή δεν υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα, κανένας από αυτούς τους περιορισμούς δε πρόκειται να αρθεί μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του Grand Prix Ισπανίας.
“Η PROCICAT (Πολιτική προστασία Καταλονίας) έχει ενημερώσει την πίστα “Circuit de Catalunya”, ότι το Grand Prix δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο Πρωτόκολλο Πρόσβασης Θεατή, καθώς οι ισχύοντες κανονισμοί σχετικά με τη δημόσια υγεία για τον περιορισμό της εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, ισχύουν μέχρι τις 26 Απριλίου“.
“Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατο να καθοριστεί με απόλυτη βεβαιότητα εάν η επιδημιολογική κατάσταση θα επιτρέψει μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που περιορίζουν επίσης την κινητικότητα σε επίπεδο νομού, η οποία κατά συνέπεια θα εμπόδιζε τους θεατές από την είσοδο στην πίστα“.
“Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των Τμημάτων Εσωτερικών και Υγείας της Καταλανικής Κυβέρνησης, ούτε η επιδημιολογική κατάσταση, ούτε, ιδιαίτερα, η κατάσταση στα νοσοκομεία επιτρέπουν την αναθεώρηση των ισχυόντων μέτρων ή σχετικής ελευθέρωσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Grand Prix Ισπανίας είναι αρκετά κοντά“.
“Δεδομένης αυτής της κατάστασης, η διαχείριση της πίστας ανακοινώνει πως το “FORMULA 1 ARAMCO GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2021” θα πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών. Η διοίκηση της πίστας θα επιστρέψει τα λεφτά σε όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο για το “FORMULA 1 ARAMCO GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2021” και θα αποζημιώσει αναλογικά όλα τα μέλη του“.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.