Χωρίς κόσμο το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Οι διοργανωτές του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισαν την διεξαγωγή του αγώνα στο Baku, χωρίς την παρουσία θεατών.

Το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν θα διεξαχθεί στους δρόμους του Baku, το τριήμερο 4 με 6 Ιουνίου. Μετά την ακύρωση του αγώνα το 2020, εξαιτίας της κατάστασης που υπήρχε με τον Covid-19, οι διοργανωτές ήλπιζαν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας φέτος, παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατόν, εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης που υπάρχει αυτήν την στιγμή. Επιπλέον οι διοργανωτές θεώρησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να παρευρεθούν με ασφάλεια οι θεατές στις εξέδρες. Τα εισιτήρια από το 2020 θα ισχύουν και για το 2022, εφόσον δεν έχει ζητηθεί επιστροφή χρημάτων.

Η απόφαση ελήφθη υπό το φως των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την υγεία και την ασφάλεια που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid 19 και έρχεται μετά από εκτεταμένη συζήτηση μεταξύ της BCC και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, της F1 και της FIA“, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Arif Rahimov, executive director του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και Baku City Circuit:

Φυσικά, είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την F1 στο Μπακού μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ωστόσο θα χάσουμε τους εκπληκτικούς θαυμαστές μας που έπαιξαν ζωτικό ρόλο στο να κάνουμε αυτό το σαββατοκύριακο αγώνα τόσο ξεχωριστή περίσταση κάθε χρόνο. Η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι θα συνεχίσει να είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων εργάζονται και συμμετέχουν στο εν λόγω event“.

Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν
BAKU, AZERBAIJAN – APRIL 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 28, 2019 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI201904280719 // Usage for editorial use only //

Δεν περιμένουμε για άλλη μια φορά έλλειψη δράματος, υψηλών ταχυτήτων και ενθουσιασμού όταν η F1 επιστρέψει στο Μπακού για πέμπτη φορά φέτος το καλοκαίρι, οπότε παρακαλώ καθίστε, χαλαρώστε και απολαύστε το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν του 2021 και θα σας δούμε ξανά το 2022!

Το μήνυμά μας είναι τόσο απλό, όσο και εγκάρδιο: θα μας λείψετε και θα σας ξαναδούμε“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS