ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Ξεκάθαρα τα team orders της Ferrari μετά την λάθος συνεννόηση στο Sochi

O Charles Leclerc αναφέρει ότι η στάση της Ferrari με τα team orders είναι “ξεκάθαρη τώρα”μετά την λάθος συνεννόηση στο Ρωσικό Grand Prix και πως όλα μέσα στην ομάδα είναι καλά.

Ο Leclerc απογοητεύτηκε στο Sochi όταν ο teammate του Sebastian Vettel δεν υπάκουσε στην συμφωνία που είχαν πριν τον αγώνα για να αλλάξουν θέσεις με τον Μονεγάσκο, ο οποίος εκκινούσε από την pole.

O Vettel τελικά εγκατέλειψε με πρόβλημα στην MGU-K λίγο μετά το pit stop του που τον είχε φέρει πίσω από τον Μονεγάσκο.

“Υπήρχε κάποια παρεξήγηση μέσα από το αυτοκίνητο αλλά νομίζω είχαμε μία συζήτηση και όλα είναι ξεκάθαρα τώρα. ” Είπε ο Leclerc λίγο πριν το Ιαπωνικό Grand Prix.

“Προφανώς από έξω έμοιαζε πως ήταν κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο σίγουρα δεν ήταν αλλά τώρα όλα είναι καλά.”

Leclerc

“Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο από την αρχή της σεζόν ότι πρέπει να υπακούμε στα team orders. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η κατάσταση δεν ήταν ξεκάθαρη και για τους δυο οδηγούς στην αρχή του αγώνα.”

“Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα και θα σιγουρευτούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον.”

Ερωτηθείς για τον αν συνομίλησε απευθείας με τον Vettel για το συμβάν, ο Leclerc είπε:

“Όχι, δυστυχώς είχα κάποια πράγματα που έτρεχαν την μέρα που ήταν στο Maranello, οπότε δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε.”

“Αλλά είχα μία συνάντηση με τον Mattia Binotto και εκείνος είχε μία με τον Seb νωρίτερα και όλα είναι καλά.”

Ο Leclerc έχει κερδίσει δύο αγώνες και τέσσερις pole στους τελευταίους τέσσερις αγώνες και παραμένει αισιόδοξος ότι η πρόσφατη ανάκαμψη της Ferrari θα συνεχιστεί.

“Λειτουργεί πολύ καλά από τότε που επιστρέψαμε από τις διακοπες” εξήγησε.

“Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο, είχαμε τέσσερις pole στην σειρά το οποίο είναι πάντα καλό.”

“Οι τελευταίοι δύο αγώνες δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Αλλά η απόδοση ήταν εκεί και αυτό είναι σημαντικό και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος για να μην είμαστε ανταγωνιστικοί αυτό το Σαββατοκύριακο. Οπότε θα δούμε πως θα πάει.”

“Θα επικεντρωθούμε ειδικά στην Παρασκευή. Το Σάββατο φαίνεται δύσκολο,  αν όχι αδύνατο να οδηγήσουμε. Οπότε η Παρασκευή θα είναι πολύ σημαντική και ελπίζω ότι θα έχουμε μια πολύ θετική Κυριακή.”

Leclerc

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).