Ο Wolff θέλει να εξασφαλίσει ότι ο Bottas έχει μέλλον στην F1

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, θεωρεί ότι έχει την υποχρέωση να βοηθήσει τον Bottas να βρει θέση στην F1, αν δεν παραμείνει στην Γερμανική ομάδα.

Στο τέλος της φετινής χρονιάς λήγει το συμβόλαιο του Valtteri Bottas. O Φιλανδός είναι μέλος της Mercedes από το 2017, έχοντας συνδράμει σημαντικά στην κατάκτηση των 4 τελευταίων Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών από την Γερμανική ομάδα, ενώ έχει βοηθήσει αρκετά και τον teammate του, Lewis Hamilton, στο να κατακτήσει ισάριθμα Πρωταθλήματα Οδηγών.

Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό ότι ο Bottas θα αποτελέσει παρελθόν από την Mercedes στο τέλος της φετινής χρονιάς, με τον George Russell να μοιάζει αυτήν την στιγμή ο μοναδικός υποψήφιος για αυτήν την θέση. Πάντως, το αφεντικό της Γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, δεν πρόκειται να τον αφήσει στην τύχη του, καθώς θεωρεί ότι έχει την υποχρέωση να τον βοηθήσει να βρει θέση σε κάποια άλλη ομάδα, αν, τελικά, δεν παραμείνει οδηγός της Mercedes.

“Αν φτάσουμε στην κατάσταση όπου θα θελήσουμε να δώσουμε σε κάποιον άλλο οδηγό την θέση του, τότε όχι μόνο η σχέση που έχω μαζί του, αλλά κι η ευθύνη που έχω για εκείνον με αναγκάζει να του εξασφαλίσω ένα εξαιρετικό μέλλον, επειδή το αξίζει,” δήλωσε ο Αυστριακός επικεφαλής.

“Είναι teammate του καλύτερου οδηγού όλων των εποχών (σ.σ. Hamilton) και δεν είναι πάντα πολύ εύκολο να ξεχωρίσεις. Ωστόσο, είναι φανταστικός.”

Ο Wolff επισήμανε ότι, παρ’ όλο που είναι δύσκολο να εκμηδενίζει τις ελπίδες ενός οδηγού του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο Bottas το έχει αποδεχθεί.

“Είναι πολύ σημαντικό (σ.σ. που το έχει αποδεχθεί), επειδή, στατιστικά, οι πιθανότητές του να πάρει το πρωτάθλημα είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τον Lewis. O Lewis βρίσκεται στην μάχη και το έχουμε συζητήσει. Κι όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό για έναν οδηγό, δεν υπάρχουν περιθώρια στο φετινό Πρωτάθλημα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS