Wolff – “Βλέπουμε πράγματα που είναι ενθαρρυντικά”

Η Mercedes αποκάλυψε ότι κάνει «τρομερά άλματα επιδόσεων» πίσω στο εργοστάσιό της, από τότε που άλλαξαν οριστικά την νοοτροπία που είχανε για τον σχεδιασμό του μονοθεσίου της

Η Γερμανική ομάδα έχει δεσμευτεί σε ένα σχέδιο που θα την απομακρύνει από την την ιδέα του «zeropod» με την οποία αγωνίζεται από την αρχή της περασμένης σεζόν.

Και ενώ γνωρίζει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να κάνει την πρόοδο που πιστεύει ότι είναι απαραίτητη για να ανταγωνιστεί την Red Bull, η Mercedes έχει ενθαρρύνει τους οδηγούς της, Lewis Hamilton και George Russell.

Μιλώντας στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, είπε ότι η ομάδα είχε ήδη «ξεκλειδώσει» μεγάλα βήματα απόδοσης τώρα που άλλαξε την προσέγγισή της πάνω στο μονοθέσιο

«Είναι μεγάλα βήματα στη σχετική απόδοση στο σημείο που βρισκόμαστε ακόμη και τώρα», εξήγησε ο Wolff.

«Έχουμε λοιπόν ξεκλειδώσει κάποιες δυνατότητες γιατί απλά βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες τώρα. Έχουμε διαφορετική οπτική, λόγω των ευρημάτων μας από τη δοκιμή και τον αγώνα του Μπαχρέιν.» 

«Δεν έγινε βήμα πίσω. Αντιθέτως, έγιναν αμέσως δύο βήματα μπροστά».

Ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης στην ομάδα περιστρέφεται γύρω από τα sidepods, φαίνεται ότι η αλλαγή κατεύθυνσης για τη Mercedes σχετίζεται περισσότερο με την ρύθμιση που τρέχει το αυτοκίνητο σε σχέση με το έδαφος.

«Ήμασταν πολύ χαμηλά πέρυσι, και ήμασταν πολύ ψηλά φέτος. Και τώρα πιστεύουμε ότι ξέρουμε σε τι να επικεντρωθούμε». 

«Και έπειτα, όλα τα άλλα ακολουθούν όσον αφορά το πάτωμα και το αμάξωμα που θέλουμε να πετύχουμε.» 

«Επομένως, δεν θέλω να φανώ πολύ αισιόδοξος, αλλά τουλάχιστον βλέπουμε πράγματα που είναι ενθαρρυντικά».

Ο Wolff είπε ότι, ως αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται, οι μελλοντικές εξελίξεις του W14 θα αλλάξουν πολύ την βασική του εμφάνιση.

«Είναι όλες οι ορατές αεροδυναμικές επιφάνειες, από το μπροστινό άκρο μέχρι τον διαχύτη και το φτερό πίσω», είπε.

«Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στο πάτωμα, προφανώς μιας και είναι ένα αυτοκίνητο με “ground-effect”, και μετά υπάρχουν πολλά περισσότερα αρχιτεκτονικά πράγματα που είναι απαραίτητα για να γίνουν όλα πιο αποτελεσματικά

«Οπότε κυριολεκτικά το αυτοκίνητο αλλάζει τελείως αυτή τη στιγμή και είναι πολύ καλό αυτό που βλέπουμε».

Ενώ η τρίτη θέση του George Russell για το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας έδωσε στην ομάδα μια ένδειξη ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα όσο φαινόταν στο Μπαχρέιν, ο Wolff λέει ότι οι απόψεις του για την ομάδα, πως χρειάζεται μια σημαντική αλλαγή του αυτοκινήτου, παραμένουν αμετάβλητες.

«Πάντα κοιτάμε την κορυφαία απόδοση, και αυτή είναι του Max Verstappen και του Sergio Perez σήμερα, και είναι πολύ μακριά από εμάς. Άρα αυτό δεν έχει αλλάξει».

«Νομίζω ότι αν ο Max είχε τελειώσει τις κατατακτήριες, η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Δεν μου κάνει εντύπωση η σειρά που έχει διαμορφωθεί για τις κατατακτήριες

«Λοιπόν, η ψυχική μου κατάσταση δεν έχει αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό μόνο και μόνο επειδή είμαστε 3οι στις κατατακτήριες. Αλλά η διαφορά είναι ότι τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Απλώς τώρα προχωράμε με πλήρη συγκέντρωση αλλάζοντας τα πράγματα».

«Και στον αγώνα θα είμαστε πάνω κάτω στον ίδιο ρυθμό με τις Ferrari και τις Aston Martin, αυτό φάνηκε τουλάχιστον από τις ελεύθερες δοκιμές»

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTikTokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumi. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr

F1RACINGNEWS