Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff: “Πανέτοιμος να οδηγήσω την Mercedes στην κορυφή ξανά”

Το αφεντικό της Mercedes Formula 1, Toto Wolff, λέει ότι έχει δεσμευτεί να καθοδηγήσει την ομάδα μέσα από τις δυσκολίες της και να τη βοηθήσει να επιστρέψει στην κορυφή.

Η Mercedes είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στην φετινή σεζόν, με το νέο W14 να αποδεικνύεται ότι απέχει αρκετά από το μονοθέσιο της Red Bull που είναι το ταχύτερο με διαφορά.

Η ανταγωνιστική κατάσταση ώθησε τη Mercedes να εργαστεί για μια πλήρη ανανέωση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της, η οποία ελπίζει ότι μπορεί να κάνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Wolff έχει μιλήσει εδώ και καιρό για τις διαχειριστικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει μια κυρίαρχη ομάδα όταν “πέφτει” από την κορυφή και έχει μελετήσει σε βάθος τι συμβαίνει σε άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο.

Ομοίως, γνωρίζει επίσης καλά την ανάγκη των διευθυντών και των προϊσταμένων να γνωρίζουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσουν σε άλλους για το καλό του οργανισμού.

Όμως, έχοντας παραμείνει στη θέση του εν μέσω της κυρίαρχης εποχής της Mercedes, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πιστεύει ότι η τρέχουσα κατάσταση στην ομάδα είναι αρκετή για να νιώσει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

«Είτε είναι καλό είτε κακό, μου αρέσει πραγματικά να είμαι ο αρχηγός της ομάδας», εξήγησε ο Wolff όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στην ομάδα.

«Πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω. Αλλά, εάν μια μέρα καταλήξω στο συμπέρασμα ή τα άτομα που είναι κοντά μου θα μου πουν ότι δεν συνεισφέρω πλέον, τότε θα σκεφτώ να δώσω τη σκυτάλη σε κάποιον άλλο

«Δεν θα ντρεπόμουν να κάνω κριτική από το περιθώριο, από την οθόνη της τηλεόρασης. Αλλά, μέχρι τότε, νομίζω ότι εξακολουθώ να διασκεδάζω αυτό που κάνω

«Και προφανώς το να γυρίσουμε την ομάδα πίσω στην παλιά της δόξα, μετά από τόσα επιτυχημένα χρόνια, είναι πραγματικά μια πολύ καλή πρόκληση».

Η θέση του Wolff ως επικεφαλής της ομάδας είναι διαφορετική από αυτή ορισμένων αντιπάλων του, επειδή είναι μέτοχος στην ομάδα.

Όμως, ενώ αυτό δεν θα τον εμπόδιζε από το να του ζητηθεί να παραιτηθεί εάν το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι ήταν το σωστό και τονίζει ότι η υποστήριξη γύρω του είναι σταθερή.

Ερωτηθείς για την αντίδραση των άλλων μετόχων της Mercedes, ο Wolff είπε: «Οι υπεύθυνοι στη Mercedes και στην INEOS, είναι τα άτομα υψηλών επιδόσεων τους είτε στη βασική τους δραστηριότητα είτε στον αθλητισμό

«Όλοι έχουμε περάσει από σκαμπανεβάσματα και δεν υπάρχει ούτε χιλιοστό αμφιβολίας. Υπάρχει τόση στήριξη από αυτούς για να επανέλθουμε στην κορυφή.»

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr