Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff: Ο Perez ξέρει πώς λειτουργεί ένας κινητήρας της Mercedes

O Toto Wolff πιστεύει πως η εμπειρία του Perez με τους κινητήρες της Mercedes θα διευκολύνει την προσαρμογή του στη Red Bull.

Λίγο μετά το τέλος της σεζόν του 2020, ο Sergio Perez υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Red Bull, αφήνοντας πίσω του τη Racing Point και την επταετή συνεργασία του με τους κινητήρες της Mercedes. Σύμφωνα με τον Toto Wolff, αυτή η πολύχρονη εμπειρία του Μεξικανού με τους κινητήρες της γερμανικής ομάδας, θα διευκολύνει κατά πολύ την προσαρμογή του στην καινούρια του ομάδα και τους κινητήρες της Honda.

“Ο Sergio αγωνιζόταν με κινητήρα της Mercedes για πολλά χρόνια,” είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός. “Φυσικά ξέρει τις δυνατότητες απόδοσης του κινητήρα και τις διαφορετικές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορεί να οδηγήσει.”

“Σίγουρα θα κάνει αυτήν την εισήγηση στη Honda,” τόνισε. “Ένας οδηγός που μόλις φτάνει σε μία ομάδα δε θα αλλάξει πολλά στη συνολική επίδοση της μονάδας ή στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ρυθμιστεί σωστά. Οπότε αυτό λειτουργεί και η ενέργεια είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή.”

Sergio Perez, Red Bull 2021

“Όπως και να έχει, ξέρει πώς λειτουργεί ένας κινητήρας της Mercedes και θα είναι μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για τη Honda,” πρόσθεσε. Για αυτό άλλωστε, ο Wolff θεωρεί τη Red Bull ισχυρή αντίπαλο για την ερχόμενη σεζόν.

“Με τον Max [Verstappen], έχεις έναν νέο οδηγό που προσπαθεί να ακολουθήσει τα βήματα του Lewis Hamilton. Και με τον Sergio Perez, έχουν έναν οδηγό που μπορεί επίσης να συγκεντρώσει βαθμούς για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Για αυτό θα μπορούσα να θεωρήσω τη Red Bull ως απειλή, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις όλους τους υπόλοιπους.”

“Ειδικά με τη Ferrari, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο μπορούν να πλησιάσουν,” πρόσθεσε. “Και οι άλλες τρεις ή τέσσερις [ομάδες] θα κάνουν λίγο πιο δύσκολη τη ζωή μας φέτος. Αν δεν αφορά τις νίκες, τότε θα αφορά τα βάθρα.”

“Ο Verstappen θα είναι στη λίστα κάθε ομάδας.”

Επιπλέον, μετά την υπογραφή του μονοετούς συμβολαίου του Hamilton με τη Mercedes, ξέσπασε θύελλα φημολογίας σχετικά με την πιθανή αναχώρηση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή από τη γερμανική ομάδα και το άθλημα. Το συμβόλαιο του Bottas φαίνεται να λήγει στο τέλος του 2021, οπότε προκύπτουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα σχέδια της Mercedes για το μέλλον.

Ήδη από την άφιξη του George Russell στη Formula 1, το 2019, φημολογείται ότι η μία θέση της Mercedes προορίζεται για εκείνον, ενώ το τελευταίο διάστημα ακούγεται συχνά και το όνομα του Max Verstappen. Κατά πόσο κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό; Ο Toto Wolff θεωρεί πως είναι ακόμη νωρίς για τέτοιες συζητήσεις.

Max Verstappen and George Russell, 2020

“Εάν ξεκινούσαμε να ‘φλερτάρουμε’ από τον Φεβρουάριο, θα ήταν σίγουρα ακατάλληλη χρονική στιγμή,” είπε. “Οι συζητήσεις μας θα ξεκινούσαν από τους δύο οδηγούς μας, σχετικά με το πώς μπορούν να φανταστούν το μέλλον μαζί μας.”

“Οφείλει να πει κανείς για τον Max ότι θα είναι στη λίστα κάθε ομάδας,” επεσήμανε χαρακτηριστικά. “Τα επιτεύγματά του τα τελευταία χρόνια τον κατατάσσουν σε αυτές. Πρέπει σύντομα να δούμε τι θα αποφασίσουμε εμείς και οι δύο οδηγοί για το 2022 και ύστερα, και ποιες εναλλακτικές υπάρχουν,” είπε ολοκληρώνοντας.

Toto Wolff

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter