Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff – “Nα θέσουμε τις προσδοκίες μας σε ρεαλιστικό επίπεδο”

Ο Toto Wolff δήλωσε ότι η Mercedes θα δουλέψει σε ρεαλίστικο επίπεδο το 2023 για να επιστρέψει στην κορυφή της F1

Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη ανατροπές για την Mercedes. Οι νέοι κανονισμοί στη F1 άλλαξαν πολλά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η Mercedes της περιόδου 2014-2021, έδωσε την θέση στην Red Bull, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα τόσο στους οδηγούς, όσο και στους κατασκευαστές.

Η σχεδίαση της W13 Hybrid ήταν κακή, παρότι το μονοθέσιο της Γερμανικής ομάδας ήταν μια διαφορά το πιο αξιόπιστο μέσα στο grid. Το θέμα με το porpoising ήταν το μέγαλο ζήτημα για την εξέλιξη της περσινής σεζόν. Ωστόσο με το πέρας των αγώνων τα “ασήμι βέλη” έδειχναν να βελτιώνονται αγώνα με τον αγώνα. Και το επιστέγμασμα ήρθε στα μέσα στο GP Sao Paulo. Εκεί η Mercedes έκανε το 1-2, με τον George Russell να κερδίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του, προερχόμενος από την 1η θέση στο Sprint Race του Σαββάτου.

Το 2023 φέρνει την Mercedes στην θέση της πίεσης για επιστροφή στην κορυφή. Η Red Bull εξαιτίας της παραβίασης του budget cap του 2021, τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο και μείωση χρήσης κατά 10% της αεροδυναμικής σήραγγας. Πολλοί κάνουν λόγο (από τώρα) την Mercedes και τον Lewis Hamilton φαβορί για το πρωτάθλημα του 2023.

Ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής και CEO της Mercedes, Toto Wolff, ανέφερε ότι η ομάδα σκέφτεται ρεαλιστικά όσον αφορά την μάχη της με την Red Bull και να πάρει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί από την σχεδίαση της νέας σεζόν

Πιστεύω ότι πρέπει να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο υστερήσαμε το 2022 από την Red Bull και την Ferrari. Επίσης πρέπει να καταλάβουμε που είχαμε ελλείψεις και που είχαμε κενά“, δήλωσε στην αρχή ο Toto Wolff.

Wolff
2022 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday – LAT Images

Δουλεύουμε πολύ σκληρά, για να βάλουμε στην πίστα ένα μονοθέσιο που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Ωστόσο αυτό θα το δούμε όταν αρχίσουν οι δοκιμές. Εκεί θα καταλάβουμε εάν έχουν ξεκλεδωθεί οι δυνατότητες που πιστεύουμε ότι έχει αυτό το μονοθέσιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι δύσκολο να φτάσουμε από την αρχή της χρονιάς, την Red Bull και την Ferrari, όταν ξεκίναμε από πίσω με μισό δευτερόλεπτο διαφορά“.

Τώρα, έχοντας πει αυτό, είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι να κάνουμε ακριβώς αυτό. Πρέπει όμως να θέσουμε τις προσδοκίες μας σε ρεαλιστικό επίπεδο“.

Και κατέληξε λέγοντας τα εξής:

Αν αποδώσουμε με τον τρόπο που ελπίζουμε, τότε θέλουμε να είμαστε στην κορυφή του grid, σε ορισμένους αγώνες. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα καλό σημείο αρχής. Αλλά δεν το θεωρούμε δεδομένο. Θα μπορούσε κάλλιστα τα κενά να είναι όπως ήταν στο τέλος της περασμένης σεζόν“.

Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα τόσες πολλές δυνατότητες που μέσα στο μονοθέσιο μας. Στην ιδέα, στον τρόπο οδήγησης κ.λπ.. Ίσως η κλίση ανάπτυξής μας να είναι πιο απότομη τους επόμενους μήνες“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.