ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff – Η Mercedes προσπαθεί να δώσει ίσες ευκαιρίες και στους δύο οδηγούς

Η Mercedes θα κάνει τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι η o Valtteri Bottas θα παραμείνει σε καλή θέση, σύμφωνα με τον  επικεφαλή της ομάδας Toto Wolff.

Ο Bottas πραγματοποίησε φέτος το καλύτερο του ξεκίνημα σε σεζόν.

Κατέκτησε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον teammate του Hamilton από το να κερδίσει τους επόμενους.

Ο Φιλανδός αυτή την στιγμή βρίσκεται 36 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Hamilton.

Ενώ έχει να κατακτήσει pole positions από τον Μάιο και το Ισπανικό GP.

Ερωτηθείς αν οι πρόσφατες νίκες του Hamilton έχουν επηρεάσει τον Bottas, o Wolff απάντησε:

“Όχι, ελπίζω πως όχι και θα κάνουμε τα πάντα για να σιγουρευτούμε ότι ο Valtteri είναι σε καλή θέση.”

“Γνωρίζει ότι είμαστε απολύτως ουδέτεροι και προσπαθούμε να δώσουμε και στους δύο ίσες ευκαιρίες.”

“Με μία αξιοπρεπή εκκίνηση σε μερικούς από τους τελευταίους αγώνες θα μπορούσε να είχε νικήσει έναν ή δύο από αυτούς και το ξέρει αυτό.”

“Είμαι αισιόδοξος ότι ο Valtteri χρειάζεται ένα μόνο καλό Σαββατοκύριακο για να βρεθεί ξανά κοντά στον Lewis. Για να μην τον αφήσει να ξεφύγει με το πρωτάθλημα.”

Hamilton
Ο Wolff ακόμα θεωρεί ότι ο Bottas βρίσκεται αντιμέτωπος με τον “ίσως καλύτερο οδηγό που υπήρξε ποτέ” με τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει κατακτήσει την 79η νίκη του στο Γαλλικό GP.

“Γενικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Lewis δεν αναγνωρίζεται όπως θα έπρεπε να αναγνωριστεί. Μια μέρα θα σταματήσει την καριέρα του έχοντας κάνει πολλά ρεκόρ. Οι άνθρωποι θα πουν ότι ήταν ο μεγαλύτερος οδηγός του πλανήτη και ήμασταν μάρτυρες αυτού του ταξιδιού. Δεν ήταν μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με όλα αυτά που πραγματοποίησε;”

“Αλλά για κάποιο λόγο υπάρχει αυτή η ιδέα της κριτικής, που ίσως να προσφέρει καλύτερα πρωτοσέλιδα. Ίσως να πουλάει περισσότερες εφημερίδες ή να δίνει περισσότερα κλικ. Δεν νομίζω ότι αναγνωρίζουν την ευκαιρία της οποίας είμαστε μέρος. Να δούμε ίσως τον καλύτερο οδηγό που υπήρξε ποτέ, σε ένα εξαιρετικό ταξίδι.”

Ο Bottas από την μεριά του παραδέχτηκε ότι η διαχείριση των ελαστικών τον εμπόδισε από το να διατηρήσει τον ρυθμό του.

Πάρα την διαφορά με τον Hamilton τόσο σε κατατακτήριες όσο και σε αγώνα ο Bottas επιμένει ότι ο Hamilton δεν είναι ανίκητος.

“Είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξετάσω” είπε ο Bottas.

“Ήταν πολύ δυνατός και συνεπής ακόμα και στις κατατακτήριες. Δεν είναι ανίκητος, το ξέρω αυτό. Απλά χρειάζομαι σκληρή δουλειά.”

Mercedes

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).