Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff – Το λάθος του Hamilton στο pitlane δεν άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα

Ο Toto Wolff δεν πιστεύει πως το λάθος που έκανε ο Lewis Hamilton στο pitlane ευθύνεται για το καταστροφικό αποτέλεσμα της Merdcedes στις κατατακτήριες δοκιμές του Ρωσικού Grand Prix.

Με τον Max Verstappen, τον αντίπαλο του Lewis Hamilton για την κατάκτηση του τίτλου, να εκκινεί στον αυριανό αγώνα από την τελευταία θέση λόγω αλλαγής της κινητήριας μονάδας του μονοθεσίου του, η Mercedes ήλπιζε πως θα εκμεταλλευόταν αυτόν τον “πόνο” της Red Bull.

Ο Hamilton φαινόταν πως θα κατακτούσε μία εύκολη pole position υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο Sochi. Ωστόσο, γλίστρησε και χτύπησε με το εμπρός αριστερό μέρος του μονοθεσίου του στο pit wall, εισερχόμενος στα pits, ώστε να φορέσει slick ελαστικά στο τέλος του Q3, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αντικαταστήσει την εμπρός αεροτομή του.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, θεωρεί πως το συμβάν αυτό δεν ευθύνεται για την 4η και 7η θέση των δύο οδηγών της ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές.

“Υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις, οι οποίες είναι πολύ ατυχές. Δεν είναι καν πως κάναμε ένα λάθος ή πως οι οδηγοί πήραν μέρος σ’ αυτό.” δήλωσε ο Wolff στο Sky Sports F1.

“Ήμασταν τα πρώτα μονοθέσια τα οποία βγήκαν στην διαδικασία και για αυτό βρισκόμασταν στην κατάσταση, όπου είτε θα αφήναμε τους δύο τελευταίους γύρους με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ώστε να κάνουμε δύο γύρους με τη μαλακή γόμα, είτε θα παίζαμε με ασφάλεια, όπως και τελικά κάναμε και θα τελειώναμε το γύρο.”

“Στην τελική, ακόμη και χωρίς το “φιλί” του Lewis στα pit, δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε δύο γύρους.”

“Για να είμαι ειλικρινής, εάν μου δίνατε τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω (το χρόνο), αυτό που θα αλλάζαμε δεν είναι να μην βγαίναμε πρώτοι στην πίστα, αλλά να βγαίναμε ένα λεπτό αργότερα.” είπε ο Wolff.

“Όμως εάν γνωρίζαμε πως αυτό θα είχε τέτοιες συνέπειες, στην τελική θα ήταν σαν να διαβάζαμε μία κρυστάλλινη σφαίρα.”

Με τους Lando Norris, Carlos Sainz και George Russell να εκκινούν τον αυριανό αγώνα εμπρός από τον Hamilton, ο Wolff παραμένει αμετάπειστος πως η νίκη του αγώνα παραμένει ο στόχος του.

“Θεωρώ πως με τη θέση, στην οποία βρίσκεται ο Lewis, έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος, εάν όλα πάνε καλά.” πρόσθεσε ο Wolff.

“Και με τον Valtteri, ο οποίος εκκινεί από την έβδομη θέση, έχουμε στο μυαλό μας άλλες εκτιμήσεις για την ώρα.”

“Εάν εκκινήσει από την έβδομη θέση, θεωρώ πως σίγουρα θα ανέβει στο βάθρο. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC