Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff: “Είναι το χειρότερο GP που έχω ζήσει εδώ και 13 χρόνια”

Ο Toto Wolff εκτιμά ότι έζησε το χειρότερό του Σαββατοκύριακο από τότε που είναι επικεφαλής της Mercedes στην Formula 1.

Ήδη έχοντας πει βαριά λόγια στον τερματισμό του αγώνα στο São Paulo, ο Toto Wolff έδωσε μία ομιλία που ήταν επίσης αξιοσημείωτη, λίγες ώρες μετά. Η Mercedes σκόραρε μόνο 11 βαθμούς στο Interlagos, το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμά της μέσα στη σεζόν παρά το sprint format, ο Lewis Hamilton τερματίζοντας στην 8η θέση στον αγώνα παρά μία πολύ καλή εκκίνηση.

Αυτή η απόδοση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η εγκατάλειψη του George Russell λόγω μηχανικής βλάβης, γίνεται πράξη ενώ η W14 βελτιώνεται στους τελευταίους αγώνες. Η τελική ταχύτητα έλειπε πολύ και για τους δύο οδηγούς, και ο Lewis Hamilton μίλησε για δυσλειτουργία του δαπέδου του μονοθέσιου.

“Μπορεί να υπάρξουν διακυμάνσεις [στην απόδοση], αλλά σε σημείο να είσαι σχεδόν ο ταχύτερος και μετά να είσαι εκεί που τερμάτισες… όγδοος… Προσωπικά, είναι το χειρότερο Σαββατοκύριακο που έχω ζήσει εδώ και 13 χρόνια”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes. “Είναι εντελώς ανησυχητικό. Και ταυτόχρονα, είναι απαράδεκτο για όλους μας. Είμαστε μια σοβαρή δομή, μια σταθερή ομάδα και δεν έμοιαζε με μια σταθερή ομάδα. Σε διάστημα τριών αγώνων στη σειρά, τερματίζεις δεύτερος δύο φορές και απειλείς τον Max [Verstappen], και στη συνέχεια μια εβδομάδα αργότερα δεν είσαι πουθενά. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό.”

Η Mercedes θα πρέπει να εξετάσει τους λόγους αυτού του δύσκολου αποτελέσματος με την βεβαιότητα ότι είναι πολλοί. Το δάπεδο του μονοθέσιου παραμένει μία από τις κυριότερες υποψίες για την ώρα, ενώ ο Toto Wolff παραδέχεται μία συντηρητική προσέγγιση σε ότι αφορά το ύψος του μονοθέσιου, με την άσφαλτο να είναι αρκετά ανώμαλη σε αυτήν την πίστα, δύο εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό του Hamilton στο Austin.

“Ρυθμίσαμε το μονοθέσιο πολύ πιο ψηλά απ’όσο θα έπρεπε… Αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος για ένα εντελώς αποτυχημένο Σαββατοκύριακο όσον αφορά την απόδοση”, είπε. “Αντίθετα, υπάρχει ένα θεμελιώδες μηχανικό πρόβλημα. Δεν είναι η πίσω αεροτομή και δεν είναι το μονοθέσιο που είναι ελαφρώς πολύ ψηλό για ένα ή δύο χιλιοστά. Αντιστοιχεί σε απώλεια απόδοσης, αλλά δεν μπορεί να είναι η εξήγηση για μια συνολική κατάρρευση.”

Αυτή η ξαφνική πτώση απόδοσης αποτελεί έκπληξη για τη Mercedes, επειδή συνέβη στην πίστα όπου η ομάδα πήρε τη μοναδική της νίκη σε δύο χρόνια, με τον George Russell πέρυσι.

“Είναι ανησυχητικό”, επανέλαβε ο Toto Wolff. “Από ένα πραγματικά γρήγορο μονοθέσιο, το καλύτερα ισορροπημένο, με ικανοποιημένους οδηγούς, περάσαμε σε έναν εφιάλτη. Πώς είναι δυνατόν; Τι είναι; Τι δεν πήγε καλά; Δεν θα εκπλαγώ αν τις επόμενες ημέρες αναλύσουμε τα μονοθέσια και διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μηχανικό πρόβλημα με τον τρόπο που τα στήσαμε ή κάτι τέτοιο. Αλλά δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ειδικά της F1 και των σχετικών κατηγοριών (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ. Όταν η F1 είναι απών ασχολούμαι με άλλες κατηγορίες.