Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Wolff: Είναι ένα – μηδέν για αυτούς σήμερα

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes Toto Wolff επαίνεσε την “άψογη” χρήση του slipstream από τη Red Bull κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, αφού ο Max Verstappen πήρε μια συγκλονιστική pole position στο Άμπου Ντάμπι. 
 
Παρά το γεγονός ότι ακολουθούσε τον Hamilton για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, ο Verstappen εξέπληξε τα Ασημένια Βέλη με έναν γύρο σχεδόν τέσσερα δέκατα ταχύτερο από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και πήρε το πλεονέκτημα στον αγώνα που θα καθορίσει τη σεζόν στη Yas Marina. 

“Πρέπει να το πάρεις όπως είναι, είναι ένα – μηδέν για αυτούς σήμερα”, δήλωσε ο Wolff στο Sky Sports F1. 
 
“Πήραν τα ελαστικά στο τέλειο σημείο στην τελευταία διαδρομή, η ρυμούλκηση λειτούργησε άψογα και γι’ αυτό βρίσκονται στην pole position. 
 
“Ανησυχώ επίσης για αύριο, επειδή οι μεγάλες διαδρομές τους ήταν πολύ καλύτερες την Παρασκευή. Τα δικά μας ελαστικά δεν ήταν στο σωστό άνοιγμα, τα δικά τους ήταν. 
 
“Μπορείτε να δείτε ότι το Q1 και το Q2 ήταν δικά μας, φαινόταν ότι θα ήταν πολύ εύκολο και ξαφνικά χάνετε όλη την απόδοση” 

Μια αχτίδα ελπίδας δόθηκε στη Mercedes και τον Hamilton όταν ο Verstappen έπαθε flat-spotting στα μεσαία ελαστικά του στο Q2, αναγκάζοντας την αλλαγή στα μαλακά ελαστικά με τα οποία θα ξεκινήσουν τον αγώνα και οι δύο οδηγοί της Red Bull. 
 
Με τον Hamilton στις πιο ευνοϊκές μεσαίες επιφάνειες, ο Wolff αισθάνεται μια πιθανή στρατηγική ευκαιρία να ανακάμψει από την απογοήτευση των κατατακτήριων δοκιμών. 
 
“Ναι, θα προτιμούσα να ξεκινήσω από τη μέση, από τη P2”, επέμεινε. 

“Θα έχουμε ένα μικρό μειονέκτημα από την αρχή, υποθέτω, αλλά μετά από έξι ή επτά γύρους, αν οδηγεί γρήγορα – αν τα καταφέρει τότε δεν είναι μεγάλο πλεονέκτημα – και μπορούμε να πάμε περισσότερο. 
 
“Μπορούμε επίσης να πάμε για ένα επιθετικό undercut και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τη θέση της πίστας, οπότε κατά τη διάρκεια της νύχτας θα τρέξουμε πολλά προγράμματα και αλγόριθμους για να δούμε πού θα καταλήξει” 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.