Wolff – “Δεν μας προβληματίζει η αποχώρηση του Vowles”

Ο Toto Wolff αρνήθηκε οποιαδήποτε αναταραχή στη Mercedes, αφού ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής James Vowles μετακόμισε στη Williams ως προϊστάμενος της ομάδας.

Η Williams ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι αντικαθιστούσε το αφεντικό που αποχώρησε, Jost Capito, με τον James Vowles, με σκοπό να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Όμως, ο σύμβουλος της Red Bull, Δρ. Χέλμουτ Μάρκο, ισχυρίστηκε ότι «η διάθεση στη Mercedes είναι τεταμένη» μετά την αποχώρηση του Vowles, ο οποίος επίσης ισχυρίστηκε ότι «πήρε καλούς μηχανικούς μαζί του» προτού κατευθυνθεί στη Γουίλιαμς.

Ωστόσο, μιλώντας στο λανσάρισμα του μονοθεσίου F1 της Mercedes 2023, του W14, ο Toto Wolff αρνήθηκε οποιαδήποτε αναταραχή στο Brackley μετά την έξοδο του Vowles.

«Δεν υπάρχει καθόλου αναταραχή γύρω από την αναχώρηση του Τζέιμς Βόουλς», επέμεινε ο Αυστριακός. «Έχουμε ήδη εφαρμόσει ένα πολύ καλό σχέδιο διαδοχής πριν από ένα χρόνο. Ο Τζέιμς δεν κάθεται στο pit wall τους τελευταίους έξι μήνες».

«Είμαι περήφανος που έχουμε κάποιον στην ομάδα μας που μπορεί να κάνει μια τέτοια κίνηση», πρόσθεσε. «Ξέρω ότι έχουμε το βάθος στη δομή μας και την τεχνογνωσία για να αντικαταστήσουμε τον Τζέιμς. Αυτό είναι θετικό».

Ο Wolff ρωτήθηκε γιατί προέρχεται η εμπιστοσύνη σε μια Mercedes που θα επιστρέψει το 2023. απάντησε: «Νομίζω ότι το «Εμπιστοσύνη» είναι ίσως πάρα πολύ για να ειπωθεί».

«Προσπαθούμε να συνεχίσουμε να είμαστε εκεί που ήμασταν πάντα. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε κατευθείαν από την αρχή στον στόχο. Τουλάχιστον αυτή είναι η νοοτροπία μας. Φυσικά μάθαμε πολλά πέρυσι για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε την απόδοση που είχαμε στο αυτοκίνητο και θα τη μεταφέρουμε στο αυτοκίνητο»

«Θα δούμε, θα οδηγήσουμε την W14 την πρώτη φορά για 15 λεπτά και μετά θα λάβουμε τα πρώτα σχόλια. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις τρεις ημέρες πολύ καλά», συνέχισε ο Wolff αναφερόμενος στο shakedown του W14 και στις δοκιμές προετοιμασίας του Μπαχρέιν στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Η Mercedes είχε έναν εφιάλτη μιας σεζόν το 2022, με το ριζοσπαστικό της W13 (με τη σχεδίαση «zeropod») να αποδεικνύεται ως μια μεγάλη υποβάθμιση, παρά ως βελτίωση. Μόνον προς το τέλος εκείνης της σεζόν, με τον George Russell να κερδίζει το Grand Prix του Σάο Πάολο του 2022, φάνηκε να ανεβαίνουν οι επιδόσεις. Όμως σε γενικές γραμμές, η καμπάνια του 2022 ήταν μια αποτυχία για τα standard της Mercedes.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είσαι τολμηρός στο άθλημα. Είμαι ακόμα περήφανος για τις λύσεις που τέθηκαν στο αυτοκίνητο πέρυσι», επέμεινε ο Wolff, καθώς το W14 φαίνεται να ακολουθεί τις ίδιες ιδέες του προκατόχου του.

«Ο σχεδιασμός του sidepod μας δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι ήταν βασικός λόγος για τον οποίο δεν ήμασταν στην κορυφή. Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες στην ιδέα μας. Δεν είναι βέβαια ότι δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε και τις ιδέες κανενός. Συνεχίσαμε να επιμένουμε με τον σχεδιασμό και θα μπορούσατε κάλλιστα να δείτε κάποια εξέλιξη από εδώ και πέρα, με το στενό sidepod».

«Αυτή η εξέλιξη θα έρχεται με τις αναβαθμίσεις και τα sidepods θα αλλάξουν. Όχι πολύ σύντομα, αλλά ψάχνουμε λύσεις. Αλλά, όπως κρίνουμε, δεν είναι ένα βασικό θεμελιώδες κομμάτι απόδοσης», αποκάλυψε το αφεντικό της Mercedes.

Η Mercedes τερμάτισε Τρίτη στην περσινή σεζόν στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών πίσω από τη δεύτερη Ferrari και την Πρωταθλήτρια Red Bull.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr

F1RACINGNEWS